Studio PLU!S: Djess op bezoek bij mevrouw Heinsbroek

Geplaatst: 31 januari 2020
Studio PLU!S!

Wat een bijzonder bezoek kreeg mevrouw Heinsbroek afgelopen januari: Djess – een leerling van Openbare Daltonbasisschool De Klinker in Schiedam – kwam speciaal voor mevrouw op bezoek bij de dagbesteding bij Frankeland. Voor een praatje én voor het spelen van een leuk vragenspel. Het bezoekje werd gefilmd voor een aflevering van Studio PLU!S: een educatief kindertelevisieprogramma van de Schiedamse organisatie de Kleine Ambassade.

Wat is Studio PLU!S?

Studio PLU!S is echte Schiedamse kindertelevisie. Met Studio PLU!S bepalen de kinderen wat er op televisie te zien is! Het wordt voor en door hen gemaakt. Iedere week krijgt een andere basisschoolklas in Schiedam de kans om een vijftien minuten durende uitzending te vullen met alles wat kinderen bezighoudt. Actualiteiten, kunst, cultuur, erfgoed, milieu en politiek … De Kleine Ambassade betrekt hen hiermee bij allerlei onderwerpen die zich in Schiedam afspelen en stimuleren de kinderen om zich hier bewust een mening over te vormen.

Daarnaast leren de jonge televisiemakers van alles over het maken van een televisieuitzending. Ze worden hierin begeleid door docenten van de Kleine Ambassade en televisiemakers van Stadsomroep Schiedam, die zowel verantwoordelijk zijn voor de opnames en montage, als voor het uitzenden van de afleveringen.

Zowel voor Djess als voor mevrouw Heinsbroek was het een leuke ervaring!

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11