Eten en drinken

Binnen de Frankelandgroep vinden we smakelijk eten en drinken heel belangrijk. De maaltijden worden namelijk door veel bewoners gezien als ‘hoogtepunten’ van de dag en geven veelal plezier aan de dag. Met onze maaltijden streven we naar herkenning en de smaak van vroeger.

Sfeervolle ambiance en service

Elke locatie van de Frankelandgroep beschikt over een gezellige brasserie, waar bewoners, gasten en ouderen uit de wijk in een sfeervolle ambiance een smakelijke maaltijd kunnen nuttigen. Bij mooi weer vaak ook op het buitenterras.

Een keer per dag bieden we een warme maaltijd, waarbij u kunt kiezen uit twee smakelijke, gevarieerde gerechten. De gehele dag kunt u in de brasserie terecht voor koffie, thee, taart/koeken, (fris)drank en snacks. 

Onze horecamedewerkers zijn gastvrij en servicegericht. Zij zorgen dat u zich welkom voelt en spelen waar mogelijk in op nieuwe wensen en nodige aanpassingen.

Professionele keuken en horeca

De maaltijden voor onze bewoners worden dagelijks vers bereid in onze eigen keukens. Onze enthousiaste keukenteams streven naar maaltijden van hoge kwaliteit: gevarieerd, gezond en lekker. We streven naar herkenning, de smaak van vroeger! 

Onze professionele koks zijn onder andere gespecialiseerd in smaaksturing aan de universiteit van Leuven. Op individueel niveau kunnen we een juiste bereiding van de maaltijd realiseren. Zo bieden we bijvoorbeeld vloeibare broodmaaltijden en energieverrijkte snacks.

Ruime menukeuze

Bewoners hebben diverse keuzemogelijkheden in de maaltijden. Met dagelijks een keuze uit twee verschillende menu’s, waarvan alle gerechten afzonderlijk te kiezen zijn. U kunt dus zelf uw menu samenstellen met gerechten die u het lekkerst vindt. Daarnaast kunt u kiezen voor de dagspecial. Liefhebbers van een glas wijn bij het eten, kunnen gebruik maken van onze heerlijke wijnkaart.

Wij serveren één keer per dag een warme maaltijd in onze brasserieën. Daarbij hebben we aandacht voor een prettige sfeer en ambiance, zoals voldoende tijd om te kunnen eten en drinken, het verzorgd dekken van de tafel, tafelschikking, keuze van het servies, rust in de ruimte en muziekkeuze. Waar nodig krijgt u bij het eten en drinken passende hulp door geïnstrueerde medewerkers.

High Five-diner

Iedere drie maanden organiseren we op elke locatie van de Frankelandgroep het populaire High Five-diner. Gasten krijgen op deze avond een heerlijk viergangendiner van hoge kwaliteit aangeboden. Het diner wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Iedereen is welkom! Wel vragen wij u vriendelijk om u vooraf bij de horeca van de betreffende locatie aan te melden.

In ons magazine vindt u meer informatie over de kosten en per locatie de data waarop de High Five-diners plaatsvinden. Voor alle avonden geldt de aanvang vanaf 16.45 uur.

Smulmiddag

In alle locaties van de Frankelandgroep organiseren we 'smulmiddagen'. Deze smulmiddagen laten zich het best omschrijven als een 'heerlijk tussendoortje in de middag' en vinden elke drie maanden plaats.

De data van de smulmiddagen kondigen we op alle locaties ruim van tevoren aan met posters. U vindt de data ook in ons magazine. Hieronder krijgt u alvast een idee van de smulmiddagen per maand:

  • mei: warme Belgische wafels met ijs
  • augustus: garnalencocktail
  • november: warme Apfelstrudel met saus

Kosten
De kosten voor de smulmiddag bedragen:

  • bewoners en broodmaaltijd/warme-maaltijdabonnementhouders: gratis
  • huurders en overige prijsgereduceerden: € 6,-
  • overige bezoekers: € 10,-

U bent van harte welkom!

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11