Op deze pagina vindt u meer informatie over ons zorgproduct zorg met verblijf.
Zorg met verblijf binnen de Frankelandgroep heeft betrekking op zowel verzorgingshuis- als verpleeghuiszorg:
Deze pagina geeft inzicht over wat u vanuit onze zorg- en dienstverlening mag verwachten en wat onder de eigen verantwoordelijkheid van u als bewoner, vertegenwoordiger zorg en overige mantelzorgers valt.
We werken op de zorgafdelingen toe naar een dag-/nachtritme waarbinnen met zoveel mogelijk rust en regelmaat geleefd (en gewerkt) kan worden. Daarbij sluiten we zoveel mogelijk aan op het dagritme (zoals tijden van opstaan en naar bed gaan), de mogelijkheden en behoeften van een bewoner. We houden rekening met de aandoening(en)/beperking(en) die een bewoner heeft en de wijze waarop zijn/haar energie het beste over de dag en avond kan worden verdeeld.
In het verlengde hiervan streven we tot 11.00 uur in de ochtend naar rust op de zorgafdelingen met activiteiten in huiselijke sfeer. We gaan kijken hoe we de zorg meer kunnen spreiden over de dag en andere activiteiten/afspraken later in de ochtend/op de dag laten plaatsvinden. Uitgezonderd daarvan zijn belangrijke (externe) afspraken die doorgang moeten vinden.
De (aanvang)tijden van de huishoudelijke zorg, welzijnsactiviteiten, maaltijdmomenten, eventuele behandelingen en overige afspraken kunnen hiermee verschuiven naar later op de dag (tenzij dit op indicatie niet wenselijk of mogelijk is).
Aanvullend voor verpleeghuisbewoners (waarbij de medische en farmaceutische zorg onder verantwoordelijkheid van onze medische dienst valt):
Aanvullend voor verzorgingshuisbewoners (waarbij de medische en farmaceutische zorg onder verantwoordelijkheid van de eigen huisarts/apotheek valt):
Vanuit het cliëntportaal Caren kunnen ook berichten tussen zorgteams en bewoners/mantelzorgers worden gestuurd. De spelregels rondom het berichtenverkeer vindt u hier.
Een bewoner/mantelzorger is voor eigen rekening verantwoordelijk voor vervoer naar een externe arts, therapeut of specialist. Dit geldt eveneens als een bewoner een verwijzing van de behandelend arts heeft gekregen. Mantelzorgers dienen hun naaste te begeleiden bij dit bezoek. In zeer uitzonderlijke situaties zorgen wij (bijvoorbeeld met een geïnstrueerde vrijwilliger) voor de benodigde begeleiding
Een bewoner/mantelzorger is voor eigen rekening verantwoordelijk voor vervoer naar bijvoorbeeld familie, kennissen of sociale activiteiten. Dit kan - onder bepaalde voorwaarden - met een vervoerspas van de Regiotaxi, de Argos Mobiel of met vervoer vanuit de Frankelandgroep.
Binnen de Frankelandgroep hebben we een aantal huisregels. U en uw bezoekers worden verzocht zich aan deze huisregels te houden voor een prettige omgang met elkaar en een prettig woon-/werkklimaat.
U onthoudt zich van gedrag dat schadelijk is voor de gezondheid of het welzijn van andere bewoners, bezoekers en medewerkers (zoals verstorend/ gewelddadig gedrag, opzettelijk schade toebrengen, geluidsoverlast).
Het is toegestaan bij verhuizing naar de Frankelandgroep een huisdier mee te nemen. Het houden van een huisdier dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:
Het houden van een huisdier is niet toegestaan als blijkt dat andere bewoners hiervan hinder ondervinden of in het geval u het dier niet naar behoren kunt verzorgen (dit ter beoordeling van bestuur/directie).
Het is toegestaan om in het eigen appartement te roken. Het is echter niet toegestaan te roken op die momenten dat een medewerker achter uw voordeur zorg of diensten (zoals huishoudelijke zorg of technische werkzaamheden) komt verlenen. Roken is ook niet toegestaan bij het gelijktijdig gebruik van zuurstof vanwege brandgevaar.
Bewoners op de psychogeriatrische zorgafdelingen mogen uitsluitend onder begeleiding roken (sigaretten of e-sigaretten).
Het staat u vrij om bezoek te ontvangen. Wel vragen we bezoekers om de rust en het dagritme van de andere bewoners op een zorgafdeling te respecteren. Daarom worden bezoekers verzocht om voor 11.00 uur 's morgens en na 22.00 uur ’s avonds bewoners geen bezoek te brengen, tenzij na overleg met de afdelingsleiding anders is afgesproken.
Een scootmobiel/elektrische rolstoel dient in het eigen appartement te worden geparkeerd. Het rijden met een scootmobiel/elektrische rolstoel is binnen de algemene ruimten van de Frankelandgroep toegestaan met een maximale snelheid van 5 km/u. Bij overschrijding van deze snelheid kan u/uw bezoekers de toegang tot de Frankelandgroep worden ontzegd.
Onze medewerkers/vrijwilligers zijn gehouden aan het privacyreglement en de gedragscodes van de Frankelandgroep. Dit houdt onder andere in dat zij de privacy van bewoners/cliënten respecteren, zorgvuldig met betrouwbare informatie omgaan en bijvoorbeeld geen berichten, video’s en afbeeldingen delen op social media.
Wij verwachten van u en uw bezoekers dat de privacy van andere bewoners/bezoekers en onze medewerkers/vrijwilligers wordt gerespecteerd. Het maken van beeld- en geluidsopnamen van andere bewoners en/of onze medewerkers is derhalve niet toegestaan. Dat geldt voor alle beeld- en geluidsopnamen, dus zowel voor opnames die met mobiele apparatuur (bijvoorbeeld een smartphone) als voor opnamen die met vaste apparatuur (bijvoorbeeld een beveiligingscamera of webcam voor monitoring op afstand) worden gemaakt. Voor meer informatie verwijzen we u naar de voorwaarden van ActiZ en de Frankelandgroep.
Het is medewerkers niet toegestaan giften en geschenken van bewoners dan wel mantelzorg aan te nemen. Indien een bewoner dan wel mantelzorg zijn/haar bijzondere erkentelijkheid voor medewerkers wil laten blijken, kan dit met de directeur zorg worden besproken.