Huur- en aanleuncomplexen

Bent u op zoek naar een huurwoning waar u zelfstandig en comfortabel kunt wonen, met alle voorzieningen en nodige zorg binnen handbereik? Wij bieden een ruime keuze aan (zowel sociale als vrije sector) huurwoningen voor ouderen in Schiedam en Vlaardingen.

Onze wooncomplexen zijn merendeels gevestigd in de buurt van onze zorglocaties of ontmoetingsruimten. De woningen zijn bestemd voor ouderen met een zorgvraag en/of de behoefte aan beschut wonen, die de zorg- en dienstverlening van de Frankelandgroep willen ontvangen.

Vrije sector huurwoningen (netto huur > € 879,66)

Wanneer kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

De (inkomens-/leeftijds-/zorg)criteria verschillen per huur-/aanleuncomplex en worden vermeld op de betreffende pagina.

Prijzen (sociale en vrije sector) huurwoningen

Klik hier voor alle huurprijzen (prijspeil 2024). 

De huurprijzen vindt u ook als bijlage bij de folder Huur- en aanleunwoningen, onderaan deze pagina.

Aanmelden stappenplan

De manier waarop u zich kunt aanmelden voor één of meerdere wooncomplexen verschilt per huur-/aanleuncomplex. Volg de volgende stappen:

 1. Controleer - om teleurstellingen te voorkomen - of u voldoet aan de (inkomens-/leeftijds-/zorg)criteria van het huur-/aanleuncomplex van uw keuze. Deze verschillen per huur-/aanleuncomplex en worden op de betreffende pagina vermeld.
 2. Als u zich wilt aanmelden voor een woning in de Havenbogen, De Suite en/of de Heijermansflat dient u zich vervolgens eerst in te schrijven bij Woonnet Rijnmond. Mocht u zich willen aanmelden voor een van onze andere huur-/aanleuncomplexen dan kunt u deze stap overslaan.  
 3. Schrijf u in voor het huur-/aanleuncomplex van uw keuze via het inschrijfformulier van de Frankelandgroep. Download hier het inschrijfformulier en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van één van onze zorglocaties. Of stuur het op naar:
  Frankeland t.a.v. Centraal Woonpunt Frankelandgroep
  Postbus 385
  3100 AJ Schiedam 
 4. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving en u wordt op de wachtlijst geplaatst.
 5. Nu volgt de toetsing door de Frankelandgroep. Wanneer u voldoet aan de criteria van het gewenste complex neemt een medewerker van onze maatschappelijke dienst contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure, die onder meer bestaat uit een intakegesprek waarbij informatie wordt verzameld om een (zorg)profiel van u te maken.
 6. Indien op basis van bovenstaande wordt besloten dat u in aanmerking komt voor een beschikbare woning in één van onze wooncomplexen, dan wordt u op de zogenoemde ‘drempellijst’ geplaatst waarna een gepaste woning aangeboden kan worden. U krijgt de mogelijkheid om deze woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.
 7. Indien u besluit om de woning te accepteren, wordt er een laatste inkomenstoetsing gedaan door Woonplus (bij Heijermansflat, Havenbogen en De Suite), Habion (Groenzicht en Meerzicht) of de Frankelandgroep zelf (Matlinge, Liduinahof).
 8. Indien deze laatste inkomenstoetsing heeft plaatsgevonden en u hieraan blijkt te voldoen, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld en wordt er een datum gepland voor het tekenen van de contracten en de sleuteloverdracht!

Let op: voor Vaartland in Vlaardingen geldt een ander stappenplan.

Klik hier voor (de inschrijfprocedure van) Vaartland

Wachtlijst en ‘drempellijst’

Na uw inschrijving bij de Frankelandgroep (stap 3 in het stappenplan) wordt u direct op de wachtlijst geplaatst.

De ‘drempellijst’ is de lijst waarop u terechtkomt als u aan alle criteria blijkt te voldoen en u (binnen afzienbare tijd) een gepaste woning aangeboden zal krijgen. 

Het aantal geïnteresseerden voor onze wooncomplexen is over het algemeen groter dan het aantal beschikbare woningen. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

Contact

Voor meer informatie over (uw aanmelding voor) een van onze huur- en aanleuncomplexen kunt u contact opnemen met Centraal Woonpunt Frankelandgroep. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur via de receptie van Frankeland (010 - 426 49 25).

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11