Logopedie

Heeft u door het ouder worden of door een ziekte/aandoening last van taal-, spraak- en/of stemproblemen? Of ondervindt u beperkingen tijdens het eten of drinken? Onze logopedisten helpen u om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Waarbij kan de logopedist u helpen?

De logopedist helpt u bij:

  • beperkingen die u ondervindt tijdens het eten en drinken; moeite met kauwen, (ver)slikken of speekselverlies
  • taalproblemen; moeite met het verwoorden van uw gedachten, schrijven en begrijpen en/of lezen van taal
  • spraakproblemen; slecht verstaanbaar zijn
  • stemproblemen; hese/schorre stem of een zacht stemgeluid

Wanneer komt u voor logopedie in aanmerking?

Elke senior in Schiedam en Vlaardingen kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor logopedie van ons behandelcentrum. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Weet u niet of logopedie voor u het beste is? Dan kunt u (of uw huisarts) bij ons een adviesconsult aanvragen. Wij bespreken dan samen met u welke problemen u in het leven van alledag tegenkomt. Vervolgens krijgt u advies over welke behandeling het beste bij u past.

Indicatiestelling en bekostiging

De kosten voor logopedie worden veelal vergoed vanuit de basisverzekering (u betaalt hiervoor een verplicht eigen risico) en/of aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Let op: voor logopedie eist uw zorgverzekeraar in veel gevallen een verwijzing van uw huisarts of specialist.

Wij zijn helaas niet met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de vergoeding van zorgproducten die gefinancierd worden vanuit de Zorgverzekeringswet. Meer informatie vindt u hier.

Contact

De afdeling logopedie is telefonisch te bereiken via de receptie van onze locatie Frankeland (010 – 426 4925) of maak gebruik van onderstaand contactformulier. 

Velden met een * zijn verplicht.

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11