Fysiotherapie

Heeft u door het ouder worden of door een ziekte/aandoening beperkingen bij het bewegen en/of pijnklachten van spieren en gewrichten? De fysiotherapeuten van de Frankelandgroep staan klaar om uw klachten te verhelpen of verminderen. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en leren u vaardigheden aan om te leren omgaan met de beperkingen.

Samen werken we aan verbetering of verlichting van uw situatie!

Waarbij kan de fysiotherapeut u helpen?

De fysiotherapeut helpt u bij:

  • beperkingen bij het bewegen en pijnklachten van spieren en gewrichten
  • beperkingen ten gevolge van een ziekte/aandoening, zoals reuma, CVA, ziekte van Parkinson, artrose en andere spier- en gewrichtsaandoeningen
  • revalidatie na bijvoorbeeld een knie-of heup operatie
  • complexe problematiek, waaronder multimorbiditeit (twee of meer chronische ziekten tegelijk)
  • het in beweging komen en in beweging blijven
  • het aanvragen en begeleiden van prothesen, orthesen en orthopedische schoenen

Wanneer komt u voor fysiotherapie in aanmerking?

Elke senior in Schiedam en Vlaardingen kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor fysiotherapie van ons behandelcentrum. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Weet u niet of fysiotherapie voor u het beste is? Dan kunt u (of uw huisarts) bij ons een adviesconsult aanvragen. Wij bespreken dan samen met u welke problemen u in het leven van alledag tegenkomt. Vervolgens krijgt u advies over welke behandeling het beste bij u past.

Indicatiestelling en bekostiging

De kosten voor fysiotherapie worden veelal vergoed vanuit de basisverzekering (u betaalt hiervoor een verplicht eigen risico) en/of aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Wij zijn helaas niet met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de vergoeding van zorgproducten die gefinancierd worden vanuit de Zorgverzekeringswet. Meer informatie vindt u hier.

Contact

De afdeling fysiotherapie is telefonisch te bereiken via de receptie van onze locatie Frankeland (010 – 426 4925) of maak gebruik van onderstaand contactformulier (wij streven ernaar uw ingestuurde contactformulier binnen 5 werkdagen te beantwoorden).

Velden met een * zijn verplicht.

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11