Havenbogen in Schiedam – West

Woont u graag in een ruim opgezet appartement in de buurt van het oude centrum van Schiedam, dan is wooncomplex Havenbogen ideaal. Met uitzicht op de Schiedamse molens, de Nieuwe Haven of het zwembad van Frankeland is het hier gerieflijk wonen.

De Havenbogen grenst direct aan het levendige en sfeervolle Frankeland. Het complex beschikt over 101 appartementen, verdeeld over vijf etages. De appartementen worden verhuurd door woningcorporatie Woonplus. Voor 30 woningen draagt de Frankelandgroep huurders voor aan Woonplus. Alle woningen zijn voorzien van personenalarmering.

Appartementen

Het complex bestaat uit twee boogvormige gebouwen; een kleine boog met 40 woningen en een grote met 61 woningen. Er zijn meerdere typen seniorenappartementen, die qua indeling enigszins van elkaar verschillen. De gemiddelde oppervlakte bedraagt 75 m2.

De woningen waarvoor de Frankelandgroep de voordracht doet, betreffen driekamerappartementen met een (open) keuken, slaapkamer, extra kamer en een balkon of terras.

Voorzieningen

Als bewoner van de Havenbogen kunt u dagelijks gebruikmaken van het zwembad en fitnessruimte. Daarnaast biedt het aangrenzende Frankeland u een breed scala aan voorzieningen en faciliteiten, zoals een zonneterras, de brasserie, een schoonheidsspecialist en een kapsalon. Op de begane grond van de Havenbogen is een huisartsengroep gevestigd.

Activiteiten

Frankeland beschikt over een uitgebreid activiteitenaanbod. Als bewoner van de Havenbogen bent u van harte welkom om deel te nemen aan diverse activiteiten. Deze activiteiten worden ook goed bezocht door ouderen uit de wijk.

Bereikbaarheid

De Havenbogen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Het centrum van Schiedam ligt op geringe afstand.

Wanneer komt u in aanmerking voor een huurwoning in de Havenbogen?

De huurwoningen in de Havenbogen zijn sociale huurwoningen. Bij deze woningen is - afhankelijk van uw inkomen en de hoogte van uw vermogen - huurtoeslag mogelijk.

De Havenbogen is in eigendom van woningcorporatie Woonplus. De huurders van 1/3 van de woningen in de Havenbogen worden door de Frankelandgroep voorgedragen, 2/3 van de huurders worden voorgedragen via de digitale woonkrant van Woonnet Rijnmond. Woonplus verzorgt de inkomenstoetsing.

Inkomenscriteria de Havenbogen

Voor de verhuur van seniorenwoningen in de Havenbogen gelden inkomenscriteria, afhankelijk van de hoogte van de (netto) huurprijs van de woning.

Lees verder

Overige criteria de Havenbogen

Om in aanmerking te komen voor een woning in de Havenbogen, waar de Frankelandgroep de woningvoordracht voorziet, dient u, naast aan de inkomenscriteria, ook te voldoen aan de volgende leeftijds-/zorgcriteria:

 • leeftijd boven de 70 jaar én
 • u ontvangt huishoudelijke hulp én professionele persoonlijke verzorging en/of verpleging
 • u bent bereid om over te stappen naar de Frankelandgroep als zorgaanbieder

Huurprijzen

De huurprijzen van alle huurcomplexen vindt u hier:

Huurprijzen 1 januari 2024 

Inschrijven Havenbogen

 1. Controleer - om teleurstellingen te voorkomen - of u voldoet aan alle criteria van de Havenbogen.
 2. Als u zich wilt aanmelden voor een woning in de Havenbogen dient u zich vervolgens eerst in te schrijven bij Woonnet Rijnmond.
 3. Schrijf u daarna in via het inschrijfformulier van de Frankelandgroep. Download hier het Inschrijfformulier Wonen bij de Frankelandgroep en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van één van onze zorglocaties. Of stuur het op naar: Frankeland t.a.v. Centraal Woonpunt Frankelandgroep
  Postbus 385
  3100 AJ Schiedam
 4. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving en u wordt op de wachtlijst geplaatst.
 5. Nu volgt de toetsing door de Frankelandgroep. Wanneer u voldoet aan de criteria neemt een medewerker van onze maatschappelijke dienst contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure, die onder meer bestaat uit een intakegesprek waarbij informatie wordt verzameld om een (zorg)profiel van u te maken.
 6. Indien op basis van bovenstaande wordt besloten dat u in aanmerking komt voor een beschikbare woning in de Havenbogen, dan wordt u op de zogenoemde ‘drempellijst’ geplaatst waarna een gepaste woning aangeboden kan worden. U krijgt de mogelijkheid om deze woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.
 7. Indien u besluit om de woning te accepteren, wordt er een laatste inkomenstoetsing gedaan door Woonplus.
 8. Indien deze laatste inkomenstoetsing heeft plaatsgevonden en u hieraan blijkt te voldoen, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld en wordt er een datum gepland voor het tekenen van de contracten en de sleuteloverdracht!

Wachtlijst en ‘drempellijst’

Na uw inschrijving bij de Frankelandgroep (stap 3 in het stappenplan) wordt u direct op de wachtlijst geplaatst.

De ‘drempellijst’ is de lijst waarop u terechtkomt als u aan alle criteria blijkt te voldoen en u (binnen afzienbare tijd) een gepaste woning aangeboden zal krijgen. 

Het aantal geïnteresseerden voor onze wooncomplexen is over het algemeen groter dan het aantal beschikbare woningen. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

Contact

Voor meer informatie over (uw aanmelding voor) een van onze huur- en aanleuncomplexen kunt u contact opnemen met Centraal Woonpunt Frankelandgroep. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur via de receptie van Frankeland (010 - 426 49 25).

Bekijk de virtuele rondleiding

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11