Matlinge in Schiedam – Nieuwland

Bent u op zoek naar een ruime woning met de nodige voorzieningen binnen handbereik? Dan is wooncomplex Matlinge aan de Nieuwe Damlaan een geschikte optie. Het complex biedt mooie, ruime seniorenappartementen, veelal met een indrukwekkend vergezicht op de skyline van Schiedam met haar havens en karakteristieke molens. Dichtbij gelegen vindt u winkelstraat Nolenslaan, met een gevarieerd aanbod aan winkels.

Matlinge grenst direct aan het informele en levendige Schiewaegh, een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor ouderen in de wijk Nieuwland. Veiligheid, privacy, comfort en welzijn staan hier hoog in het vaandel. Het complex is voorzien van een eigen bewaakte toegang en een lift.

Appartementen

Wooncomplex Matlinge bestaat uit 42 ruime seniorenwoningen, verspreid over zeven etages. Alle woningen zijn geschikt voor twee personen en beschikken over een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, badkamer en een balkon. Tevens beschikken alle appartementen over een videofoon. Het wooncomplex bestaat uit verschillende typen woningen, in oppervlakte variërend van circa 72 tot 94 m2.

Voorzieningen

Als bewoner van Matlinge kunt u binnendoor naar Schiewaegh. Hier kunt u gebruikmaken van alle diensten en faciliteiten, zoals brasserie ‘de Serre’, de kapsalon, het winkeltje en de bibliotheek. Verder biedt het pand onderdak aan een apotheek, een huisartsenpraktijk en een praktijk voor fysiotherapie.

Activiteiten

De Serre heeft de uitstraling van een grand-café en is daarmee een gezellige, levendige ontmoetingsruimte voor zowel bewoners als ouderen uit de wijk. Als bewoner van Matlinge kunt u hier deelnemen aan activiteiten. Daarnaast vinden er regelmatig (muziek)optredens plaats, waarbij u van harte welkom bent.

Bereikbaarheid

Wooncomplex Matlinge is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Aan de voorzijde van het complex bevindt zich een bushalte en op loopafstand vindt u een tramhalte en metrostation.

Wanneer komt u in aanmerking voor een huurwoning in Matlinge?

De huurwoningen in Matlinge zijn sociale huurwoningen in eigendom van de woningcorporatie Woonplus. Bij deze woningen is - afhankelijk van uw inkomen en de hoogte van uw vermogen - huurtoeslag mogelijk.

Inkomenscriteria Matlinge

Voor de verhuur van seniorenwoningen in Matlinge hanteert de Frankelandgroep bepaalde inkomenscriteria.

Lees meer over de inkomenscriteria

Overige criteria Matlinge

 • leeftijd boven de 70 jaar én
 • u ontvangt huishoudelijke hulp én professionele persoonlijke verzorging en/of verpleging
 • u bent bereid om over te stappen naar de Frankelandgroep als zorgaanbieder

Huurprijzen

De huurprijzen van alle huurcomplexen vindt u hier:

Huurprijzen 1 januari 2024 

Inschrijven Matlinge

 1. Controleer - om teleurstellingen te voorkomen - of u voldoet aan alle criteria van Matlinge.
 2. Schrijf u daarna in via het inschrijfformulier van de Frankelandgroep. Download hier het inschrijfformulier en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van één van onze zorglocaties. Of stuur het op naar:
  Frankeland t.a.v. Centraal Woonpunt Frankelandgroep
  Postbus 385
  3100 AJ Schiedam 
 3. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving en u wordt op de wachtlijst geplaatst.
 4. Nu volgt de toetsing door de Frankelandgroep. Wanneer u voldoet aan alle criteria neemt een medewerker van onze maatschappelijke dienst contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure, die onder meer bestaat uit een intakegesprek waarbij informatie wordt verzameld om een (zorg)profiel van u te maken.
 5. Indien op basis van bovenstaande wordt besloten dat u in aanmerking komt voor een beschikbare woning in Matlinge, dan wordt u op de zogenoemde ‘drempellijst’ geplaatst waarna een gepaste woning aangeboden kan worden. U krijgt de mogelijkheid om deze woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.
 6. Indien u besluit de woning te accepteren wordt er een datum gepland voor het tekenen van de contracten en de sleuteloverdracht!

Wachtlijst en ‘drempellijst’

Na uw inschrijving bij de Frankelandgroep (stap 3 in het stappenplan) wordt u direct op de wachtlijst geplaatst.

De ‘drempellijst’ is de lijst waarop u terechtkomt als u aan alle criteria blijkt te voldoen en u (binnen afzienbare tijd) een gepaste woning aangeboden zal krijgen. 

Het aantal geïnteresseerden voor onze wooncomplexen is over het algemeen groter dan het aantal beschikbare woningen. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

Contact

Voor meer informatie over (uw aanmelding voor) een van onze huur- en aanleuncomplexen kunt u contact opnemen met Centraal Woonpunt Frankelandgroep. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur via de receptie van Frankeland (010 - 426 49 25).

Bekijk de virtuele rondleiding

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11