Ergotherapie

Heeft u door het ouder worden of door een ziekte/aandoening moeite met dagelijkse handelingen als wassen, aan- en uitkleden, schrijven, zitten of het huishouden doen? Onze ergotherapeuten ondersteunen u bij het verhelpen of verminderen van uw klachten.

De ergotherapeut begeleidt u bij de dagelijkse handelingen en kijkt, samen met u, hoe u deze handelingen weer zo zelfstandig mogelijk kunt uitvoeren, waar nodig door de handelingen op een andere manier uit te voeren of door uw woning aan te passen.

Waarbij kan de ergotherapeut u helpen?

De ergotherapeut helpt u bij:

  • beperkingen bij het uitvoeren van zelfzorgtaken, zoals wassen, aankleden en uitkleden
  • overige dagelijkse handelingen, zoals het uitvoeren van hobby’s, werk, telefoneren en schrijven
  • beperkingen op het gebied van mobiliteit, bijvoorbeeld de aanvraag van een rolstoel of scootmobiel
  • problemen met zitten, zoals scheef zitten en pijnklachten
  • woningaanpassingen, bijvoorbeeld beugels in de badkamer
  • beperkingen die u ondervindt bij het uitvoeren van huishoudelijke taken

Wanneer komt u voor ergotherapie in aanmerking?

Elke senior in Schiedam en Vlaardingen kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor ergotherapie van ons behandelcentrum. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Weet u niet of ergotherapie voor u het beste is? Dan kunt u (of uw huisarts) bij ons een adviesconsult aanvragen. Wij bespreken dan samen met u welke problemen u in het leven van alledag tegenkomt. Vervolgens krijgt u advies over welke behandeling het beste bij u past.

Indicatiestelling en bekostiging

De kosten voor ergotherapie worden veelal vergoed vanuit de basisverzekering (u betaalt hiervoor een verplicht eigen risico) en/of aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Let op: voor ergotherapie eist uw zorgverzekeraar in veel gevallen een verwijzing van uw huisarts of specialist.

Wij zijn helaas niet met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de vergoeding van zorgproducten die gefinancierd worden vanuit de Zorgverzekeringswet. Meer informatie vindt u hier.

Contact

De afdeling ergotherapie is telefonisch te bereiken via de receptie van onze locatie Frankeland (010 – 426 4925) of maak gebruik van onderstaand contactformulier (wij streven ernaar uw ingestuurde contactformulier binnen 5 werkdagen te beantwoorden).

Velden met een * zijn verplicht.

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11