Meerzicht in Schiedam – Groenoord

Voor wie graag wat moderner en luxer woont en in contact wil komen met andere bewoners, is wooncomplex Meerzicht een goede optie. Het complex beschikt over een actieve bewonersvereniging met een eigen inpandige activiteitenruimte. Hierdoor is er regelmatig wat te doen en staat er altijd wel iemand klaar voor een helpende hand.

Meerzicht staat op de hoek van de Churchillweg en de Laan van Bol’es en is gelegen naast Harg-Spaland. Woningcorporatie Habion is eigenaar van het complex. Bewoners van Meerzicht hebben, net als bewoners van wooncomplex Groenzicht, toegang tot de sfeervolle, ruime binnentuin van Harg-Spaland.

Appartementen

De elf verdiepingen tellende woontoren bestaat uit 51 luxe seniorenappartementen met een moderne uitstraling. De vrije sector huurwoningen bestaan uit drie kamers met balkon en variëren in oppervlakte tussen de 70 en 80 m2. De twee penthouses op de bovenste etage hebben een oppervlakte van 90 m2.

Voorzieningen

Als bewoner van Meerzicht kunt u gebruikmaken van alle diensten, welzijnsactiviteiten en faciliteiten van Harg-Spaland. Deze locatie kenmerkt zich door een warme en gezellige sfeer. In de brasserie bent u altijd welkom voor een kop koffie/thee en een smaakvolle maaltijd. Harg-Spaland beschikt daarnaast onder meer over een kapper, pedicure, fysiotherapeut en een winkeltje.

Activiteiten

De bewonersvereniging van Meerzicht is zeer actief. Iedere dinsdag wordt er in de eigen activiteitenruimte koffie gedronken en eens in de twee weken vindt hier een spelletjesmiddag plaats. Daarnaast kunt u als bewoner van Meerzicht deelnemen aan het uitgebreide activiteitenaanbod van Harg-Spaland. Hier worden regelmatig muziekoptredens georganiseerd, waarbij u van harte welkom bent.

Bereikbaarheid

Wooncomplex Meerzicht is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Aan de voorzijde van het complex bevindt zich een bushalte en om de hoek vindt u een tramhalte.

Wanneer komt u in aanmerking voor een huurwoning in Meerzicht?

De huurwoningen in Meerzicht zijn vrije sector huurwoningen. Bij deze woningen is geen huurtoeslag mogelijk.

Meerzicht is in eigendom van woningcorporatie Habion. De huurders worden door de Frankelandgroep voorgedragen, Habion verzorgt de inkomenstoetsing.

Inkomenscriteria Meerzicht

Voor de verhuur van seniorenwoningen in Meerzicht hanteert Habion bepaalde inkomenscriteria, afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden en (de huurprijs van) uw voorkeurswoning:

 • In principe hanteert Habion het inkomenscriterium van een bruto jaarinkomen van 48 keer de kale huurprijs.

Een uitzondering op bovenstaand inkomenscriterium is mogelijk indien u eigen vermogen heeft. Hiervan mag max. 10% worden opgeteld bij het bruto jaarinkomen. 

Lees meer over de inkomenscriteria

Overige criteria Meerzicht

Om in aanmerking te komen voor een woning in Meerzicht dient u, naast aan de inkomenscriteria, ook te voldoen aan het volgende criterium:

 • leeftijd boven de 70 jaar
 • wenselijk, niet noodzakelijk: u heeft behoefte aan huishoudelijke hulp én professionele persoonlijke verzorging en/of verpleging
 • u bent bereid om over te stappen naar de Frankelandgroep als zorgaanbieder of om wanneer u in de toekomst zorg nodig heeft deze te ontvangen van de Frankelandgroep.

Huurprijzen

De huurprijzen van alle huurcomplexen vindt u hier:

Huurprijzen 1 januari 2024 

Inschrijven Meerzicht

 1. Controleer - om teleurstellingen te voorkomen - of u voldoet aan alle criteria van de Meerzicht.
 2. Schrijf u daarna in via het inschrijfformulier van de Frankelandgroep. Download hier het inschrijfformulier en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van één van onze zorglocaties. Of stuur het op naar:
  Frankeland t.a.v. Centraal Woonpunt Frankelandgroep
  Postbus 385
  3100 AJ Schiedam 
 3. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving en u wordt op de wachtlijst geplaatst.
 4. Nu volgt de toetsing door de Frankelandgroep. Wanneer u voldoet aan de criteria neemt een medewerker van onze maatschappelijke dienst contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure, die onder meer bestaat uit een intakegesprek waarbij informatie wordt verzameld om een (zorg)profiel van u te maken.
 5. Indien op basis van bovenstaande wordt besloten dat u in aanmerking komt voor een beschikbare woning in Meerzicht, dan wordt u op de zogenoemde ‘drempellijst’ geplaatst waarna een gepaste woning aangeboden kan worden. U krijgt de mogelijkheid om deze woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.
 6. Indien u besluit om de woning te accepteren, wordt er een laatste inkomenstoetsing gedaan door Habion.
 7. Indien deze laatste inkomenstoetsing heeft plaatsgevonden en u hieraan blijkt te voldoen, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld en wordt er een datum gepland voor het tekenen van de contracten en de sleuteloverdracht!

Wachtlijst en ‘drempellijst’

Na uw inschrijving bij de Frankelandgroep (stap 3 in het stappenplan) wordt u direct op de wachtlijst geplaatst.

De ‘drempellijst’ is de lijst waarop u terechtkomt als u aan alle criteria blijkt te voldoen en u (binnen afzienbare tijd) een gepaste woning aangeboden zal krijgen. 

Het aantal geïnteresseerden voor onze wooncomplexen is over het algemeen groter dan het aantal beschikbare woningen. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

Contact

Voor meer informatie over (uw aanmelding voor) een van onze huur- en aanleuncomplexen kunt u contact opnemen met Centraal Woonpunt Frankelandgroep. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur via de receptie van Frankeland (010 - 426 49 25).

Bekijk de virtuele rondleiding

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11