De Suite in Schiedam – Groenoord

Woont u graag rustig en beschut met in de buurt tal van voorzieningen en bedrijvigheid, dan zal u zich prima thuis voelen in wooncomplex De Suite. Het appartementencomplex is gelegen aan de Willem Andriessenlaan, met op geringe loopafstand een winkelcentrum met grote supermarkt.

Direct tegenover De Suite, ook aan de Willem Andriessenlaan, vindt u Harg-Spaland.

Appartementen

Het vier bouwlagen tellende complex beschikt over 27 driekamerwoningen. Alle woningen hebben een gelijke (gespiegelde) indeling en beschikken over een eigen, inpandig balkon. De oppervlakte van de appartementen bedraagt circa 80 m2. Door de lage drempels kunt u hier prima uit de voeten met een rollator. Zit u in een rolstoel, dan zijn deze woningen minder geschikt.

Alle seniorenappartementen in De Suite zijn voorzien van een videofoon met spreekluisterverbinding met de entree. In de gemeenschappelijke bergruimte bevindt zich een opstelplaats voor scootmobielen (met oplaadpunt), die u tegen een geringe maandelijkse bijdrage kunt huren van Woonplus.

Voorzieningen

Huurt u een woning in De Suite, dan kunt u gebruikmaken van de gelijknamige ontmoetingsruimte op de begane grond van het pand. Deze ruimte is bedoeld voor ontmoeting en kleinschalige activiteiten voor bewoners van De Suite en overige senioren uit de wijk.

Daarnaast bent u altijd welkom voor een kop koffie/thee of een (warme) maaltijd in de brasserie van Harg-Spaland. U kunt hier tevens een bezoek brengen aan de kapper, pedicure, fysiotherapeut en het winkeltje.

Activiteiten

Harg-Spaland verwelkomt u als bewoner van De Suite graag bij de vele activiteiten die hier georganiseerd worden. Samen met andere senioren (uit de wijk) kunt u ook genieten van leuke en mooie muziekoptredens.

Bereikbaarheid

Wooncomplex De Suite is zowel met de auto als met het openbaar vervoer (tram en bus) goed bereikbaar. Aan het Bernard Zweersplein bevindt zich een algemene parkeerplaats. Op geringe loopafstand vindt u een winkelcentrum met onder andere een grote supermarkt.

Wanneer komt u in aanmerking voor een huurwoning in De Suite?

De huurwoningen in De Suite zijn sociale huurwoningen. Bij deze woningen is - afhankelijk van uw inkomen en de hoogte van uw vermogen - huurtoeslag mogelijk.

De Suite is in eigendom van woningcorporatie Woonplus. De huurders worden door de Frankelandgroep voorgedragen, Woonplus verzorgt de inkomenstoetsing.

Inkomenscriteria De Suite

Voor de verhuur van seniorenwoningen in De Suite gelden inkomenscriteria, afhankelijk van de hoogte van de (netto) huurprijs van de woning.

Lees verder

Overige criteria De Suite

Om in aanmerking te komen voor een woning in De Suite dient u, naast aan de inkomenscriteria, ook te voldoen aan de volgende leeftijds-/zorgcriteria:

 • leeftijd boven de 70 jaar én
 • u heeft huishoudelijke hulp én professionele persoonlijke verzorging en/of verpleging
 • u bent bereid om over te stappen naar de Frankelandgroep als zorgaanbieder

Huurprijzen

De huurprijzen van alle huurcomplexen vindt u hier:

Huurprijzen 1 januari 2024 

Inschrijven De Suite

 1. Controleer - om teleurstellingen te voorkomen - of u voldoet aan alle criteria van De Suite.
 2. Als u zich wilt aanmelden voor een woning in De Suite dient u zich vervolgens eerst in te schrijven bij Woonnet Rijnmond.
 3. Schrijf u daarna in via het inschrijfformulier van de Frankelandgroep. Download hier het Inschrijfformulier Wonen bij de Frankelandgroep en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van één van onze zorglocaties. Of stuur het op naar:
  Frankeland t.a.v. Centraal Woonpunt Frankelandgroep
  Postbus 385
  3100 AJ Schiedam
 4. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving en u wordt op de wachtlijst geplaatst.
 5. Nu volgt de toetsing door de Frankelandgroep. Wanneer u voldoet aan de criteria neemt een medewerker van onze maatschappelijke dienst contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure, die onder meer bestaat uit een intakegesprek waarbij informatie wordt verzameld om een (zorg)profiel van u te maken.
 6. Indien op basis van bovenstaande wordt besloten dat u in aanmerking komt voor een beschikbare woning in De Suite, dan wordt u op de zogenoemde ‘drempellijst’ geplaatst waarna een gepaste woning aangeboden kan worden. U krijgt de mogelijkheid om deze woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.
 7. Indien u besluit om de woning te accepteren, wordt er een laatste inkomenstoetsing gedaan door Woonplus.
 8. Indien deze laatste inkomenstoetsing heeft plaatsgevonden en u hieraan blijkt te voldoen, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld en wordt er een datum gepland voor het tekenen van de contracten en de sleuteloverdracht!

Wachtlijst en ‘drempellijst’

Na uw inschrijving bij de Frankelandgroep (stap 3 in het stappenplan) wordt u direct op de wachtlijst geplaatst.

De ‘drempellijst’ is de lijst waarop u terechtkomt als u aan alle criteria blijkt te voldoen en u (binnen afzienbare tijd) een gepaste woning aangeboden zal krijgen. 

Het aantal geïnteresseerden voor onze wooncomplexen is over het algemeen groter dan het aantal beschikbare woningen. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

Contact

Voor meer informatie over (uw aanmelding voor) een van onze huur- en aanleuncomplexen kunt u contact opnemen met Centraal Woonpunt Frankelandgroep. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur via de receptie van Frankeland (010 - 426 49 25).

Bekijk de virtuele rondleiding

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11