DrieLanen in Schiedam - West

Houdt u van groen en wilt u op één van de mooiste plekken van Schiedam wonen, dan is wooncomplex DrieLanen een prima locatie. Het complex is gelegen aan de François Haverschmidtlaan en de Burgemeester Knappertlaan. Voor Schiedammers een begrip! Op loopafstand bevindt zich het prachtige Julianapark.

DrieLanen grenst direct aan het Jacobs Gasthuis. Tussen DrieLanen en het Jacobs Gasthuis bevindt zich een rustgevende en sfeervolle binnentuin, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is.

Appartementen

Het wooncomplex bestaat uit 29 twee- en driekamerappartementen, verdeeld over twee bouwblokken. Beide blokken hebben een eigen ingang en bestaan uit drie woonlagen. Er zijn vier typen woningen, die in grootte variëren van circa 67 tot 122 m2.

Alle seniorenappartementen beschikken over minimaal een woonkamer, (open) keuken, slaapkamer, badkamer, hal en berging. Afhankelijk van het type woning heeft u een extra kamer en/of een terras, serre of balkon.

Voorzieningen

Als bewoner van DrieLanen kunt u gebruikmaken van de voorzieningen van het Jacobs Gasthuis, zoals de bibliotheek, de kapsalon en de brasserie. Hier kunt u tegen een gereduceerd tarief in een sfeervolle ambiance genieten van een warme maaltijd en een kopje koffie of thee.

Activiteiten

Het Jacobs Gasthuis is een kleinschalige locatie. U kunt hier aansluiten bij activiteiten als koffiedrinken, smulmiddag, zang, spel, bingo, handwerken, bewegen voor ouderen en biljarten. Ook kunt u deelnemen aan leuke daguitjes.

Als bewoner van DrieLanen bent u daarnaast van harte welkom in het nabijgelegen Frankeland met onder andere een uitgebreid activiteitenprogramma, Brasserie Lidwien, een zwembad en een fitheidscentrum.

Bereikbaarheid

Wooncomplex DrieLanen is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid en de dichtstbijzijnde bushalte ligt op een paar minuten lopen afstand.

Wanneer komt u in aanmerking voor een huurwoning in de DrieLanen?

De huurwoningen in DrieLanen zijn in eigendom van de Frankelandgroep en bestaan uit zowel sociale huurwoningen (netto huur < € 879,66) als vrije sector huurwoningen (netto huur > € 879,66). Bij de vrije sector huurwoningen is geen huurtoeslag mogelijk.

Inkomenscriteria DrieLanen

Voor de verhuur van seniorenwoningen in DrieLanen hanteert de Frankelandgroep bepaalde inkomenscriteria, afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden en (de huurprijs van) de woning van hun voorkeur.

Woningtypes A en D (sociale huurwoningen), netto huurprijs < € 879,66

 • Voor een eenpersoonshuishouden: een belastbaar inkomen van maximaal € 47.699,-
 • Voor tweepersoonshuishoudens: een belastbaar inkomen van maximaal € 52.671,-

Woningtypes B en C (vrije sector huurwoningen), netto huurprijs > € 879,66

 • Voor de toewijzing van de vrije sector huurwoningen in DrieLanen hanteert de Frankelandgroep een inkomensnorm (= bruto maandinkomen) van minimaal 4 keer de maandelijkse huurprijs. Zit u op de grens qua inkomenseis of heeft u eigen vermogen, dan dient u te kunnen onderbouwen dat u aan de huurverplichting kunt voldoen.

Lees meer over de inkomenscriteria

Overige criteria DrieLanen

Om in aanmerking te komen voor een woning in DrieLanen dient u voor woningtypes A en D (sociale huurwoningen), naast aan de inkomenscriteria, ook te voldoen aan de volgende criteria:

 • leeftijd boven de 70 jaar en
 • u ontvangt huishoudelijke hulp en professionele persoonlijke verzorging en/of verpleging en
 • u bent bereid om over te stappen naar de Frankelandgroep als zorgaanbieder

Om in aanmerking te komen voor een woning in DrieLanen dient u voor woningtypes B en C (vrije sector huurwoningen), naast aan de inkomenscriteria, ook te voldoen aan de volgende criteria:

 • leeftijd boven de 70 jaar
 • wenselijk, niet noodzakelijk: u heeft behoefte aan huishoudelijke hulp en/of professionele persoonlijke verzorging en/of verpleging en
 • u bent bereid om over te stappen naar de Frankelandgroep als zorgaanbieder of om wanneer u (in de toekomst) zorg nodig heeft, deze te ontvangen van de Frankelandgroep.

Huurprijzen

De huurprijzen van alle huurcomplexen vindt u hier:

Huurprijzen 1 januari 2024 

Inschrijven DrieLanen

 1. Controleer - om teleurstellingen te voorkomen - of u voldoet aan alle criteria van de woning van uw voorkeur/woningtype in DrieLanen.
 2. Schrijf u daarna in via het inschrijfformulier van de Frankelandgroep. Download hier het inschrijfformulier en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van één van onze zorglocaties. Of stuur het op naar:
  Frankeland t.a.v. Centraal Woonpunt Frankelandgroep
  Postbus 385
  3100 AJ Schiedam
 3. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving en u wordt op de wachtlijst geplaatst.
 4. Nu volgt de toetsing door de Frankelandgroep. Wanneer u voldoet aan alle criteria neemt een medewerker van onze maatschappelijke dienst contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure, die onder meer bestaat uit een intakegesprek waarbij informatie wordt verzameld om een (zorg)profiel van u te maken.
 5. Indien op basis van bovenstaande wordt besloten dat u in aanmerking komt voor een beschikbare woning in DrieLanen, dan wordt u op de zogenoemde ‘drempellijst’ geplaatst waarna een gepaste woning aangeboden kan worden. U krijgt de mogelijkheid om deze woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.
 6. Indien u besluit om de woning te accepteren wordt er een datum gepland voor het tekenen van de contracten en de sleuteloverdracht!

Wachtlijst en ‘drempellijst’

Na uw inschrijving bij de Frankelandgroep (stap 2 in het stappenplan) wordt u direct op de wachtlijst geplaatst.

De ‘drempellijst’ is de lijst waarop u terechtkomt als u aan alle criteria blijkt te voldoen en u (binnen afzienbare tijd) een gepaste woning aangeboden zal krijgen. 

Het aantal geïnteresseerden voor onze wooncomplexen is over het algemeen groter dan het aantal beschikbare woningen. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

Contact

Voor meer informatie over (uw aanmelding voor) een van onze huur- en aanleuncomplexen kunt u contact opnemen met Centraal Woonpunt Frankelandgroep. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur via de receptie van Frankeland (010 - 426 49 25).

Bekijk de virtuele rondleiding

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11