Vaartland in Vlaardingen - Holy Zuid

Vlakbij de Vlaardingse Vaart in Vlaardingen bevindt zich wooncomplex Vaartland. Een levendige plek, te midden van een groene omgeving. Met een drukbezochte brasserie hoeft u niet bang te zijn dat het hier stil is. Dagelijks stroomt de brasserie in de middag en de avond vol met bewoners die hier hun maaltijd nuttigen.

Een deel van de huurappartementen bevindt zich binnen de muren van het voormalige verzorgingshuis. De overige appartementen zijn luxe seniorenwoningen gelegen in het sfeervolle aangrenzende appartementencomplex Vaartland Résidence. Alles wat u nodig heeft, vindt u hier onder één dak.

Appartementen

Wooncomplex Vaartland beschikt over tien typen één- en tweepersoonsappartementen, die in oppervlakte variëren van 23 m2 tot 86 m2. Voor elk type appartement geldt een aparte huurprijs.

Alle appartementen bestaan uit een zitkamer, slaapkamer, kitchenette (zónder kookaansluiting) met kleine koelkast en een volledig ingerichte badkamer.

Voorzieningen

Als bewoner van Vaartland kunt u gebruikmaken van diverse voorzieningen, zoals een winkel met breed assortiment, bibliotheek, kapsalon, fysiotherapie en pedicure.

Daarnaast beschikt het complex over een gezellige brasserie. Brasserie Vaartland is een moderne brasserie waar u als bewoner in een sfeervolle ambiance uw maaltijd kunt nuttigen. Dagelijks heeft u hier de mogelijkheid om zelf uw menu samen te stellen.

Activiteiten

Zit u niet graag stil of heeft u behoefte aan sociale contacten? Dan kunt u deelnemen aan een uitgebreid aanbod aan activiteiten, waarbij het accent ligt op gezellig samenzijn. Ook vinden er regelmatig muziekoptredens en themaweken plaats.

Gaat u liever de deur uit? Dan kunt u deelnemen aan de activiteiten buitenshuis, zoals bustochten, theatervoorstellingen of een bezoek aan een museum.

PlusWonen

Alle huurders in Vaartland maken gebruik van ons concept PlusWonen. Door middel van PlusWonen bieden wij u individuele begeleiding, ondersteuning bij het huishouden en ondersteuning bij het krijgen van maaltijden. U kunt daarnaast deelnemen aan allerlei activiteiten die bijdragen aan uw sociale contacten, beweging en ontspanning.

PlusWonen is onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en wordt gefinancierd door Rogplus

Bereikbaarheid

Vaartland is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Aan de voorzijde bevindt zich een parkeerplaats en op loopafstand vindt u een bushalte.

Wanneer komt u in aanmerking voor een huurwoning in Vaartland?

Vaartland biedt zowel sociale huurwoningen (Vaartland A t/m F en Résidence-A) als vrije sector huurwoningen (Résidence-B, Résidence-C en Résidence-D). Bij de vrije sector huurwoningen is geen huurtoeslag mogelijk.

Meer informatie over de inkomenscriteria

Criteria Vaartland

Om in aanmerking te komen voor een woning in Vaartland dient u te voldoen aan de volgende leeftijds-/zorgcriteria:

 • leeftijd boven de 70 jaar
 • u ontvangt huishoudelijke hulp en professionele persoonlijke verzorging en / of verpleging en
 • u heeft behoefte aan een beschutte woonomgeving en zorg in de nabijheid en 
 • u gaat akkoord met automatische deelname aan het concept PlusWonen van de Frankelandgroep

Huurprijzen

De huurprijzen van alle huurcomplexen vindt u hier:

Huurprijzen 1 januari 2024 

Inschrijven huurwoning Vaartland

 1. Controleer - om teleurstellingen te voorkomen - of u voldoet aan alle criteria van Vaartland.
 2. Schrijf u daarna in via het inschrijfformulier van Vaartland. Download hier het Inschrijfformulier Wonen bij de Frankelandgroep en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van Vaartland. Of stuur het op naar: 
  Vaartland t.a.v. maatschappelijke dienst 
  Dillenburgsingel 9
  3136 EA Vlaardingen  
 3. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving en u wordt op de wachtlijst geplaatst.
 4. Nu volgt de toetsing door de Frankelandgroep. Wanneer u voldoet aan de criteria neemt een medewerker van onze maatschappelijke dienst contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure, die onder meer bestaat uit een intakegesprek waarbij informatie wordt verzameld om een (zorg)profiel van u te maken.
 5. Indien op basis van bovenstaande wordt besloten dat u in aanmerking komt voor een beschikbare woning in Vaartland, dan wordt u op de zogenoemde ‘drempellijst’ geplaatst waarna een gepaste woning aangeboden kan worden. U krijgt de mogelijkheid om deze woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.
 6. Indien u besluit om de woning te accepteren, dan wordt er een datum gepland voor het tekenen van de contracten en de sleuteloverdracht!

Wachtlijst en ‘drempellijst’

Na het versturen van de bevestiging van uw inschrijving (stap 3 in het stappenplan) wordt u direct op de wachtlijst geplaatst.

De ‘drempellijst’ is de lijst waarop u terechtkomt als u aan alle criteria blijkt te voldoen en u (binnen afzienbare tijd) een gepaste woning aangeboden zal krijgen. 

Het aantal geïnteresseerden voor Vaartland is over het algemeen groter dan het aantal beschikbare woningen. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

Contact

Voor meer informatie over (uw aanmelding voor) Vaartland kunt u contact opnemen met onze collega’s van de maatschappelijke dienst van Vaartland. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur via de receptie van Vaartland (010 – 475 9111).

Bekijk de virtuele rondleiding

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11