Dagbesteding

Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij de invulling van uw dag? Of heeft u de behoefte om (weer) andere mensen te ontmoeten? Heeft uw partner of een andere mantelzorger af en toe behoefte aan wat tijd voor zichzelf? Dan is de dagbesteding van de Frankelandgroep wellicht iets voor u!

dagbesteding Frankelandgroep

Wat heeft de dagbesteding u te bieden?

Activiteiten en sociale contacten
U kunt, afhankelijk van uw indicatie, één of meerdere dagen naar de dagbesteding komen voor een gezellige daginvulling, leuke activiteiten en sociale contacten. Daarbij sluiten we aan op wat u prettig en belangrijk vindt. U kiest uit een diversiteit aan activiteiten, zoals beweeg- en spelactiviteiten, muziekactiviteiten, creatieve activiteiten, bakactiviteiten en gespreksgroepen. Ook zijn er regelmatig uitstapjes waar deelnemers erg van genieten!

Smakelijke maaltijd
Op de dagen dat u naar de dagbesteding komt, kunt u gebruikmaken van een smakelijke (warme) maaltijd. De maaltijden worden vers bereid door onze keuken in Frankeland. U kiest wat u lekker vindt én u bent gegarandeerd van een gezonde en voedingsrijke maaltijd.

dagbesteding Frankelandgroep

Werken aan persoonlijke doelen
Daarnaast ondersteunen we u bij het zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk blijven in uw thuissituatie. We
bekijken samen met u wat u zelf nog goed kunt, waar u eventueel moeite mee heeft en wat in uw situatie behouden of verbeterd kan worden. Zo werken we samen aan uw persoonlijke doelen. Als u tijdens de dagbesteding lichte begeleiding of verzorging nodig heeft, bijvoorbeeld bij het innemen van uw medicatie, dan verzorgen onze medewerkers van de dagbesteding dit voor u.

Dagbehandeling
Het is eveneens, op indicatie, mogelijk om tijdens de dagbesteding behandeling van onze behandelaren te krijgen, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of diëtetiek.

dagbesteding Frankelandgroep

Contact met mantelzorgers

Onze medewerkers van de dagbesteding staan graag in goed contact met uw mantelzorgers. We hebben dan ook regelmatig overleg en afstemming met uw naasten over hoe het met u, maar ook met hen, in de thuissituatie gaat.

Daarnaast organiseren we gespreksgroepen voor mantelzorgers. Naast een informatief gedeelte (bijvoorbeeld over ziektebeelden) kunnen mantelzorgers hier ervaringen met elkaar uitwisselen.

dagbesteding Frankelandgroep

Dagbehandeling Parkinson

De Frankelandgroep heeft een expertisecentrum Parkinson. Vanuit dit expertisecentrum bieden we bij de dagbesteding een specifieke dagbehandeling voor mensen met Parkinson aan. Woont u zelfstandig, heeft u Parkinson en bent u niet (meer) in staat om aan het revalidatieprogramma in het ziekenhuis deel te nemen? Dan kan deze dagbehandeling een goed alternatief zijn. U komt dan gemiddeld twee dagen per week naar deze dagbehandeling.

Naast een gezellige daginvulling krijgt u vanuit het expertisecentrum de benodigde begeleiding en behandeling. Onze behandelaren werken nauw met u samen aan uw persoonlijke doelen en hebben nauw contact met de neurologen, geriaters en revalidatieartsen van het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Gedurende een periode van drie tot zes maanden bespreken we met elkaar of uw persoonlijke doelen behaald worden en hoe het vervolg eruit gaat zien.

dagbesteding Frankelandgroep

Deelname en kosten

Voor deelname aan onze dagbesteding heeft u een indicatie nodig. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Indicatiestelling

Voor (hulp bij) het aanvragen van een indicatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de dagbesteding van de Frankelandgroep (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

Vervoer

Waar nodig kunt u met ons vervoer worden opgehaald en weer thuisgebracht.

 

Meer informatie

Komt u een keer kennismaken? U bent van harte welkom! Voor meer informatie of een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met Anne van Leeuwen, coördinator
dagbesteding.

Zij is bereikbaar tijdens kantooruren, tel. 010 246 07 43.

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam   
T 010 - 426 49 25

Stel uw vraag