Dagbesteding

Ouder worden kan met zich meebrengen dat u vanwege een ziekte of beperkingen minder uit de voeten kan. Daarmee kunnen fijne en belangrijke contacten en/of activiteiten wegvallen. Ook kan het moeilijker worden om uzelf goed te redden thuis of om structuur in uw dag aan te brengen.

Kunt u wel wat ondersteuning gebruiken bij de invulling van uw dag? Of heeft u de behoefte om (weer) andere mensen te ontmoeten? Heeft uw partner of een andere mantelzorger af en toe behoefte aan wat tijd voor zichzelf? Dan is de dagbesteding van de Frankelandgroep wellicht iets voor u! 

Dagbesteding

Nieuwe Haven 249
3117 AB Schiedam
Tel. 010 - 246 07 43

Keurmerken

PREZO gouden keurmerk in de zorg

Frankeland beschikt over het PREZO Gouden keurmerk in de zorg.

Meer over onderscheidingen »

Waarom dagbesteding bij Frankeland?

Wij vinden het belangrijk om u activiteiten aan te bieden die aansluiten bij uw persoonlijke wensen, behoeften en mogelijkheden. Afhankelijk van uw indicatie kunt u één of meerdere dagen naar de dagbesteding komen. Daarbij sluiten we aan op wat u prettig en belangrijk vindt. U heeft de keuze uit een diversiteit aan activiteiten, zoals beweeg- en spelactiviteiten, muziekactiviteiten, creatieve activiteiten, schilderen, bakactiviteiten, zwemmen, fitness of gespreksgroepen. Ook organiseren wij uitstapjes zoals bijvoorbeeld naar de dierentuin, musea, de natuur in of gezellig een terrasje pakken.

Op de dagen dat u naar de dagbesteding komt, kunt u gebruikmaken van een gezonde (warme) maaltijd. Deze maaltijden worden vers bereid door onze keuken in Frankeland. U heeft de keuze om in het restaurant van Frankeland te eten of bij de dagbesteding. 

Werken aan persoonlijke doelen

Zijn er activiteiten die u beperken en heeft u er moeite mee om dit te aanvaarden? Wij doen ons uiterste best om met u een manier te vinden om dit ongemak of verlies te compenseren met een andere activiteit waarvan u ook kunt genieten. Als u tijdens de dagbesteding begeleiding of verzorging nodig heeft, zoals bij het innemen van medicatie of toiletbezoek, dan kunt u rekenen op de ondersteuning van onze medewerkers. 

Daarnaast ondersteunen we u, indien u dit wenst, om zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk te blijven in uw thuissituatie en bespreken met u wat u daarvoor nodig heeft. 

dagbesteding Frankelandgroep

Contact met mantelzorgers

Onze medewerkers staan graag in goed contact met uw mantelzorgers en hebben daarom regelmatig overleg en afstemming met u en uw mantelzorgers. Ook worden gespreksgroepen voor mantelzorgers georganiseerd, waarin mantelzorgers naast een informatief gedeelte (bijvoorbeeld over ziektebeelden) ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. 

Dagbehandeling voor mensen met Parkinson

De Frankelandgroep heeft een expertisecentrum Parkinson. Vanuit dit expertisecentrum is er bij de dagbesteding ook een specifieke dagbehandeling voor mensen met Parkinson opgezet.

Voor wie?

Als u zelfstandig woont, Parkinson heeft en niet (meer) in staat bent om aan het revalidatieprogramma in het ziekenhuis deel te nemen, kan deze dagbehandeling een goed alternatief zijn.

U komt dan gemiddeld twee dagen per week naar deze dagbehandeling. Naast een gezellige daginvulling krijgt u eveneens de benodigde begeleiding en behandeling vanuit het expertisecentrum. In een periode van drie tot zes maanden werken onze behandelaren nauw met u samen aan uw persoonlijke doelen. Deze behandelaren zijn geschoold via en aangesloten bij ParkinsonNet en hebben nauw contact met de neurologen, geriaters en revalidatieartsen van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Gedurende deze periode bespreken we met elkaar of uw persoonlijke doelen behaald worden en hoe het vervolg eruit gaat zien.

Deelname en kosten

Hoe de bekostiging van de dagbesteding plaatsvindt, hangt af van uw indicatie. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Indicatiestelling

Voor (hulp bij) het aanvragen van een indicatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de dagbesteding van de Frankelandgroep (zie contactgegevens onderaan deze pagina).

Vervoer

Wij vragen u om waar mogelijk met eigen vervoer te komen. Indien het voor u niet haalbaar is om dit samen met uw netwerk te faciliteren, kunt u met ons vervoer worden opgehaald en weer thuisgebracht. Indien u via de huisarts bent doorverwezen en deelneemt aan de dagbehandeling voor mensen met Parkinson, regelt u uw vervoer via uw zorgverzekeraar.  

 

51.915630151035764, 4.394244940586902

Dagbesteding

Nieuwe Haven 249
3117 AB Schiedam
 
/img/map-icon.png
81, 79

Meer informatie

Komt u een keer kennismaken? U bent van harte welkom! Voor meer informatie of een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met Anne van Leeuwen, coördinator
dagbesteding.

Nieuwe Haven 249
3117 AB Schiedam   
T 010 - 246 07 43

Stel uw vraag