Groenzicht in Schiedam – Groenoord

Gelegen aan de Willem Andriessenlaan in Schiedam ligt wooncomplex Groenzicht. Met het prachtige Prinses Beatrixpark op loopafstand, de ideale plek voor wie graag een stukje gaat wandelen of fietsen. Als bewoner van Groenzicht heeft u toegang tot de sfeervolle gemeenschappelijke binnentuin van het aangrenzende Harg-Spaland.

Vanuit Groenzicht kunt u Harg-Spaland grotendeels binnendoor bereiken.

Appartementen

In totaal bestaat het wooncomplex uit 49 appartementen, verdeeld over zeven woonlagen. De woningen op de begane grond hebben een terras en alle woningen op de etages beschikken over een balkon.

Het complex bestaat uit verschillende typen twee- en driekamerappartementen, variërend in oppervlakte van 62 tot 66 m2.

Voorzieningen

Als bewoner van Groenzicht kunt u gebruikmaken van alle diensten, welzijnsactiviteiten en faciliteiten van Harg-Spaland. Deze locatie kenmerkt zich door een warme en gezellige sfeer.

In de brasserie bent u altijd welkom voor een kop koffie/thee en een smaakvolle maaltijd. Harg-Spaland beschikt daarnaast over onder meer een kapper, pedicure, fysiotherapeut en een winkeltje.

Activiteiten

Harg-Spaland biedt een uitgebreid aanbod aan activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Daarnaast bent u altijd van harte welkom bij de muziekoptredens die hier plaatsvinden.

Diverse activiteiten in Harg-Spaland worden goed bezocht door ouderen vanuit de wijk, waardoor het er altijd levendig is.

PlusWonen

Huurders in Groenzicht kunnen gebruikmaken van ons concept PlusWonen. Wij bieden u individuele begeleiding, ondersteuning bij het huishouden en ondersteuning bij het krijgen van maaltijden. U kunt daarnaast deelnemen aan allerlei activiteiten die bijdragen aan uw sociale contacten, beweging en ontspanning.

PlusWonen is onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en wordt gefinancierd door Rogplus.

Bereikbaarheid

Wooncomplex Groenzicht is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Aan de voorzijde van het complex bevindt zich een tramhalte en om de hoek vindt u een bushalte.

Wanneer komt u in aanmerking voor een huurwoning in Groenzicht?

De huurwoningen in Groenzicht zijn sociale huurwoningen. Bij deze woningen is - afhankelijk van uw inkomen en de hoogte van uw vermogen - huurtoeslag mogelijk.

Groenzicht is in eigendom van woningcorporatie Habion. De huurders worden door de Frankelandgroep voorgedragen, Habion verzorgt de inkomenstoetsing.

Inkomenscriteria Groenzicht

Voor de verhuur van seniorenwoningen in Groenzicht gelden inkomenscriteria. Deze inkomenscriteria zijn afhankelijk van naar welke woning uw voorkeur uitgaat, de hoogte van de (netto) huurprijs van deze woning en de samenstelling van het huishouden (eenpersoons of tweepersoons).

Lees meer over de inkomenscriteria

Overige criteria Groenzicht

Om in aanmerking te komen voor een woning in Groenzicht dient u, naast aan de inkomenscriteria, ook te voldoen aan de volgende leeftijds-/zorgcriteria:

 • leeftijd boven de 70 jaar
 • u ontvangt huishoudelijke hulp en professionele persoonlijke verzorging en / of verpleging en
 • u heeft behoefte aan een beschutte woonomgeving en zorg in de nabijheid en 
 • u gaat akkoord met automatische deelname aan het concept PlusWonen van de Frankelandgroep

Huurprijzen

De huurprijzen van alle huurcomplexen vindt u hier:

Huurprijzen 1 januari 2024 

Inschrijven Groenzicht

 1. Controleer - om teleurstellingen te voorkomen - of u voldoet aan alle criteria van Groenzicht.
 2. Schrijf u daarna in via het inschrijfformulier van de Frankelandgroep. Download hier het inschrijfformulier en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van één van onze zorglocaties. Of stuur het op naar:
  Frankeland t.a.v. Centraal Woonpunt Frankelandgroep
  Postbus 385
  3100 AJ Schiedam 
 3. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving en u wordt op de wachtlijst geplaatst.
 4. Nu volgt de toetsing door de Frankelandgroep. Wanneer u voldoet aan de criteria neemt een medewerker van onze maatschappelijke dienst contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure, die onder meer bestaat uit een intakegesprek waarbij informatie wordt verzameld om een (zorg)profiel van u te maken.
 5. Indien op basis van bovenstaande wordt besloten dat u in aanmerking komt voor een beschikbare woning in Groenzicht, dan wordt u op de zogenoemde ‘drempellijst’ geplaatst waarna een gepaste woning aangeboden kan worden. U krijgt de mogelijkheid om deze woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.
 6. Indien u besluit om de woning te accepteren, wordt er een laatste inkomenstoetsing gedaan door Habion.
 7. Indien deze laatste inkomenstoetsing heeft plaatsgevonden en u hieraan blijkt te voldoen, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld en wordt er een datum gepland voor het tekenen van de contracten en de sleuteloverdracht!

Wachtlijst en ‘drempellijst’

Na uw inschrijving bij de Frankelandgroep (stap 2 in het stappenplan) wordt u direct op de wachtlijst geplaatst.

De ‘drempellijst’ is de lijst waarop u terechtkomt als u aan alle criteria blijkt te voldoen en u (binnen afzienbare tijd) een gepaste woning aangeboden zal krijgen. 

Het aantal geïnteresseerden voor onze wooncomplexen is over het algemeen groter dan het aantal beschikbare woningen. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

Contact

Voor meer informatie over (uw aanmelding voor) een van onze huur- en aanleuncomplexen kunt u contact opnemen met Centraal Woonpunt Frankelandgroep. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur via de receptie van Frankeland (010 - 426 49 25).

Bekijk de virtuele rondleiding

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11