Dinsdag 9 oktober vond in Frankeland de voorronde plaats van het Beste Menu van de Zorg. Dé kookwedstrijd van de zorg van Distrivers, waarbij we samen met zes andere zorgorganisaties strijden om een plaats in de finale. Het driegangenmenu dat het keuken- en horecateam van Frankeland deze dag presenteerde, zag er heerlijk uit!
De jury nam deze dag een letterlijk kijkje in de keuken, waar de koks druk bezig waren met de voorbereidingen. De verschillende gangen werden uitgebreid geproefd: zowel in de keuken als in de brasserie. Uiteraard werd ook de gasten in de brasserie gevraagd naar hun mening over het Menu van de Zorg!
Het driegangenmenu bestond uit een salade 'Kapsalon' met griesmeel friet als voorgerecht, gebraden diamanthaas met jeneverjus, gebakken mais gnocchi en gegrilde groenten als hoofdgerecht, en warme 'Brusselse' wafel met warm gemarineerde ananas en vanille fudge saus als dessert. En dat alles voor een kostprijs beneden de vier euro!
Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
Komen we deze ronde door? Dan gaan we door naar de finale, die plaatsvindt tijdens de Zorgtotaalbeurs op 13 maart 2019 in Utrecht.
De verschillende gangen worden uitgebreid geproeft en gekeurd in de keuken van Frankeland
Uitserveren van het Menu van de Zorg in de brasserie van Frankeland
De jury informeert bij de gasten in de brasserie of het menu gesmaakt heeft