Frankelandgroep in voorrondes Beste Menu van de Zorg!

Geplaatst: 14 september 2018
Distrivers - Het Beste Menu van de Zorg

Mooi nieuws! Na een uitgebreide selectieprocedure staan we samen met zes andere zorgorganisaties uit Nederland in de voorrondes van ‘het Beste Menu van de Zorg’, dé kookwedstrijd van de zorg van Distrivers.

Thuiswedstrijd

Op dinsdag 9 oktober mag ons keukenteam aan de slag met het bereiden van een vooraf vastgesteld driegangenmenu voor onze vaste gasten in de brasserie van Frankeland. Komen we door deze voorronde heen? Dan gaan we in de 'grande finale' de strijd aan met twee andere finalisten!

Driegangenmenu

Het menu dat wij op 9 oktober presenteren moet aan een aantal voorwaarden voldoen: het moet onder andere opgebouwd zijn uit een voor- of bijgerecht, een hoofdgerecht met vlees, vis, kip, wild, gevogelte of vegetarisch en een dessert. Daarnaast mag de kostprijs niet hoger zijn dan 4,- euro en moet het menu die dag aan minimaal 50 personen uitgeserveerd worden ter vervanging van het gangbare menu.

Een mooie klus voor onze kok Peter Kallenbach en zijn team! Hij heeft het menu helemaal uitgedacht en samengesteld en zal het die dag samen met twee collega's bereiden. Met de samenstelling van het menu ging hij natuurlijk niet over een dag ijs. Tijdens de High Five diners in april van dit jaar is het menu op al onze locaties uitgebreid getest en geëvalueerd. De opmerkingen en tips die hieruit voortkwamen, zijn meegenomen in het uiteindelijke menu. 

De wedstrijdjury zal het menu onder andere beoordelen op smaak, presentatie en kostprijs.

Doel van de wedstrijd

Het Beste Menu van de Zorg is in het leven geroepen door Distrivers, voedingsmiddelenleverancier en maaltijdspecialist voor zorginstellingen in heel Nederland. Met de wedstrijd wil de organisatie zorginstellingen stimuleren om creatief te zijn met ingrediënten en elke dag een verantwoorde en gezonde, maar vooral lekkere maaltijd te serveren aan haar cliënt. En dit binnen het budget van de zorginstelling.

Een mooie uitdaging waar wij graag aan mee doen!

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11