Initiatieven in tijden van corona: hartverwarmend!

Geplaatst: 19 mei 2020

Wat is het bijzonder om te zien: in deze vreemde en vervelende coronatijd, gebeuren er tegelijkertijd ook heel veel mooie dingen. Mensen steken elkaar een hart onder de riem en proberen er met elkaar én voor elkaar het beste van te maken. Zo ook bij de Frankelandgroep. Graag delen wij een aantal mooie initiatieven met u.

Met als derde in de reeks - na de prachtige bloemen en de buitenoptredens - de overige hartverwarmende initiatieven waarmee onze bewoners deze maanden worden omringd!

Zeg het met een kaartje

Het blijft leuk om een ouderwetse ansichtkaart te ontvangen of te versturen. Reden voor Coppens Slaapcomfort om al onze bewoners een setje ansichtkaarten te geven, die ze zelf naar familie, vrienden of bekenden kunnen sturen.

Stadsdichter Schiedam (Yvette Neuschwanger-Kars) stuurde bewoners een poëtisch hart onder de riem. Een speciale lentegroet op groeipapier: door de kaart te planten, halen bewoners de lente in huis!

Een lentegroet van Stadsdichter Schiedam

Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht

'Bij Koningsdag hoort natuurlijk een glaasje Oranjebitter', zo moeten Leo Fontijne en Constantijn Stevens gedacht hebben. Daarom kregen bewoners van Frankeland op Koningsdag een flesje Oranjebitter aangeboden. Met dank aan distilleerderij H. van Toor uit Vlaardingen.

Eerder al werden bewoners verwend met onder andere een glaasje advocaat (mét slagroom) van Koninklijke De Kuyper en een heerlijk stuk appeltaart van DROOM Beuningen, in samenwerking met Cauberg-Huygen in Rotterdam en Van Kessel Groep.

Voor de innerlijke mens: advocaat met slagroom en heerlijke appeltaart

Lezen en puzzelen

Naast alle bijzondere activiteiten en optredens die we in coronatijd organiseren, blijft er helaas nog veel tijd over waarop er even niks gebeurt en de tijd behoorlijk langzaam kan gaan. Om bewoners ook hierbij een hart onder de riem te steken, kregen wij een aantal leuke en originele initiatieven binnen. Zoals de puzzels van Stone Business Associates of de nostalgische Tom Poes stripboeken van Uitgeverij Cliché.

Mooi tijdverdrijf: puzzelen en lezen!

Een heel groot dank je wel!

We zijn alle bedrijven, instanties en personen die de moeite nemen om onze bewoners in deze moeilijke tijd een steuntje in de rug te bieden, ontzettend dankbaar. Bewoners genieten er zichtbaar van.

Samen zijn we sterk!

 

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11