Frankelandgroep tekent pact wonen en zorg Schiedam

Geplaatst: 24 juni 2019

Op vrijdag 21 juni hebben we in Frankeland het pact 'wonen en zorg Schiedam' ondertekend. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met de gemeente Schiedam, Woonplus Schiedam, DSW Zorgverzekeraar, Zorgkantoor DSW en Argos Zorggroep.  

Huisvesting ouderen

De huisvesting van ouderen in Schiedam is een enorm probleem. Nu al staan zo'n 180 ouderen op de wachtlijst voor een verpleeghuisplaats en meer dan 900 ouderen voor een woning met zorg (in de nabijheid). En tot 2040 zal het aantal 80+’ers in Schiedam nog met bijna 80% gaan groeien. Als maatschappelijke organisatie met zorg- en dienstverlening aan ouderen als kerntaak voelen we ons zowel geroepen als moreel verplicht om bij te dragen aan een oplossing.

Meer geclusterde woningen

In het pact 'wonen en zorg Schiedam' staan afspraken om ons gezamenlijk in te zetten voor meer 'geclusterde woningen' in Schiedam. Dat wil zeggen alle vormen van wonen met zorg en ondersteuning in de nabijheid, waaronder ook verpleeghuizen. Eerder al besloten we onze locatie Frankeland te gaan uitbreiden, waarmee we 64 extra woningen kunnen realiseren.

Met de samenwerking én de nieuwbouw hopen we als Frankelandgroep een succesvolle bijdrage te leveren aan het huisvestingsprobleem voor ouderen in Schiedam.