Extra aandacht voor de ziekte van Parkinson tijdens Wereld Parkinson Dag

Geplaatst: 11 april 2023

Vandaag, op 11 april, is het Wereld Parkinson Dag. Elk jaar wordt op deze dag wereldwijd extra aandacht besteed aan alle mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten.

Waarom is het zo nodig en belangrijk om vandaag bij de Wereld Parkinson Dag stil te staan? Wij vroegen het aan de deelnemers van onze Parkinson beweeggroep. Hieronder lees je een paar van hun antwoorden:  

  • “De aandacht die er voor deze ziekte is.”
  • “Elkaar zien in andere setting.”
  • “Dat er ook plezier is en ontmoeting!”
  • “Ik weet nog goed dat ik het vertelde op mijn werk. ‘Ik heb Parkinson,’ zei ik – alsof het een gewone mededeling was. En iedereen ging weer door met de orde van de dag.”
  • “Extra aandacht voor de mensen die geen Parkinson hebben en hiermee geconfronteerd worden. En dat ‘gewone’ mensen zich realiseren wat Parkinson is.”

Ook vanuit ons expertisecentrum Parkinson besteden wij hier uiteraard extra aandacht aan. Dit doen we onder meer door vandaag een high tea in de brasserie van Frankeland te organiseren, waarvoor veel bewoners en cliënten en hun naasten zijn uitgenodigd. Tijdens de high tea genieten zij van koffie, thee, sap en overheerlijke zoete en hartige hapjes.

Over ons expertisecentrum Parkinson

Het expertisecentrum Parkinson van de Frankelandgroep biedt een gevarieerd aanbod aan zorg- en behandelprogramma’s, ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze bewoners en cliënten en met de neurologen, geriaters en revalidatieartsen van het Franciscus Vlietland ziekenhuis.

Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen met Parkinson. Zij zijn onder andere aangesloten bij ParkinsonNet; een landelijk netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson.  

Klik hier voor meer informatie over het expertisecentrum Parkinson van de Frankelandgroep.

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11