Eindaudits succesvol verlopen: zevenmaal behoud van PREZO keurmerk

Geplaatst: 10 oktober 2024

In november 2022 mochten wij voor al onze locaties én Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (wijkverpleging en huishoudelijke hulp) een PREZO keurmerk in ontvangst nemen, gevolgd door een succesvolle tussentijdse audit in oktober 2023.

Deze week was het tijd voor de eindaudits. En met fantastisch resultaat, mogen we wel zeggen!

Dankzij de geweldige prestaties van al onze medewerkers en vrijwilligers behouden zowel de locaties Frankeland, Harg-Spaland, Jacobs Gasthuis, Schiewaegh, Vaartland als Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (zowel voor wijkverpleging als voor huishoudelijke hulp) hun PREZO keurmerk.

Er werd getoetst op basis van de praktijk, onze instrumenten en de manier waarop we leren en verbeteren. De toetsing betrof de drie pijlers van het PREZO kwaliteitssysteem, namelijk: persoonsgerichte zorg, informatie en communicatie en cliëntveiligheid.

De auditor deelde o.a. complimenten uit aan onze collega’s over het veel meer meegaan in het dagritme van de cliënten (Jacobs Gasthuis), de tevredenheid van de mantelzorgers (Schiewaegh), de informatie en communicatievoorziening richting bewoners, familie en medewerkers (Frankeland), de betrokkenheid van de medewerkers bij hun cliënten en het stimuleren van de zelfredzaamheid van hun cliënten (wijkverpleging Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep), de flexibiliteit van onze collega’s en het omgaan met de behoeften van de cliënten (Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep huishoudelijke hulp), de borging van de cliëntveiligheid (Harg-Spaland) en het betrekken van de mantelzorgers en naasten (Vaartland). 

Wij zijn waanzinnig trots!

Wat is het PREZO keurmerk van Perspekt?

De PREZO keurmerken worden verleend door Perspekt. Perspekt is een kwaliteitsinstituut in de zorg.

De auditoren van Perspekt voeren de audits uit op basis van het kwaliteitsmodel PREZO: een afkorting van PREstaties in de ZOrg. Dit kwaliteitsmodel toetst organisatiebreed op welke wijze zorgorganisaties persoonsgerichte zorg verlenen en of ze continu een lerende organisatie zijn.

PREZO sluit aan op het sinds 2017 verplichte Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11