Locatie Schiewaegh 

Schiewaegh is een gecombineerd verpleeghuis en zorgcentrum waar eveneens Damzicht is gevestigd met praktijken van huisartsen, fysiotherapeuten, RIAGG, psychologen en diëtisten. Op de begane grond is een apotheek. Deze wijkvoorzieningen zorgen voor de nodige toeloop en een levendige sfeer. Schiewaegh heeft een aantrekkelijk zorg- en activiteitenaanbod voor zelfstandig wonende ouderen in de wijk Nieuwland.

Schiewaegh

Nieuwe Damlaan 759
3119 AT Schiedam
Tel. 010 - 409 32 00

Keurmerken

PREZO gouden keurmerk in de zorg

Schiewaegh beschikt over het PREZO Gouden keurmerk in de zorg.

Meer over onderscheidingen »

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFrankelandgroep is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Wonen met zorg in Schiewaegh Schiedam

Wonen in Schiewaegh 

Schiewaegh is gehuisvest in een gebouw aan de Nieuwe Damlaan met 137 appartementen. Veel appartementen kijken uit op de stadsmolens en de metro. In dit nieuwe gebouw is grand-café de Serre gevestigd, met zijn levendige uitzicht over de rotonde Nieuwe Damlaan.

Binnen Schiewaegh wordt somatische en psychogeriatrische verpleeghuiszorg geboden aan bewoners die vanwege lichamelijke of geestelijke achteruitgang intensieve zorg en begeleiding nodig hebben.

Schiewaegh - palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Schiewaegh beschikt als enige zorgcentrum in Schiedam over twee palliatieve units voor ouderen die in hun terminale stadium niet meer thuis kunnen blijven.

Schiewaegh - huiskamer

Meer dan wonen

Heeft u tijdelijk extra zorg nodig? Schiewaegh beschikt over zeven appartementen voor kortdurend verblijf waar u tijdelijk kunt wonen bij ziekte of herstel na een ziekenhuisopname. Of bijvoorbeeld wanneer familie op vakantie gaat of om de thuissituatie tijdelijk te ontlasten.

Woont u nog zelfstandig, maar wilt u graag de nodige zorg en voorzieningen van Schiewaegh binnen handbereik hebben? Dan kunt u terecht bij het direct aan Schiewaegh grenzende wooncomplex Matlinge. Matlinge is een appartementencomplex met 42 woningen voor zelfstandig wonende senioren en is eigendom van woningcorporatie Woonplus.

Bewoners van Matlinge ontvangen zo nodig Zorg Thuis vanuit Schiewaegh.

 

Schiewaegh - bewegen met ouderen

Voorzieningen en faciliteiten

Schiewaegh is een trefpunt voor bewoners uit Nieuwland. Damzicht, dat in Schiewaegh is gevestigd, biedt onderdak aan een apotheek en praktijken van huisartsen, fysiotherapeuten, psychologen en diëtisten. Schiewaegh heeft tevens een mooie bibliotheek die één keer per twee weken voor uitleen is geopend.

U kunt deelnemen aan door Schiewaegh georganiseerde activiteiten. U heeft toegang tot de voorzieningen zoals maaltijdservice, wasservice, klussendienst, kapsalon, pedicure, manicure en beautysalon. Verder kunnen vrijwilligers u helpen bij bijvoorbeeld winkelen of  een bezoek aan de huisarts.

De activiteitenbegeleiders en vrijwilligers van Schiewaegh bieden een aantrekkelijk  Schiewaeghprogramma voor welzijn en recreatie. Het accent van de activiteiten ligt op gezellig samenzijn. Er zijn diverse clubs actief en wekelijks worden er middagen met film, spel, muziek, bingo, handwerken, knutselen, bloemschikken en een mannensoos georganiseerd.

Er zijn geen agenda items gevonden

Bij de locatie Schiewaegh kunt u terecht voor

Zorgverlening

Paramedische zorg

Welzijn en ontspanning

51.9193345,4.388554999999997

Schiewaegh

Nieuwe Damlaan 759
3119 AT Schiedam
 
/img/map-icon.png
81, 79