Kortdurend verblijf

Bent u op zoek naar een plek om te herstellen van een operatie? Wilt u tijdelijk bij ons logeren omdat uw familie op vakantie gaat? Of heeft u acute zorg of palliatieve zorg nodig? Bij de Frankelandgroep kunt u terecht voor verschillende vormen van kortdurend verblijf. De locatie waarbij u terecht kunt, is afhankelijk van uw zorgvraag, uw voorkeur en/of de plaatsingsmogelijkheden.

Kortdurend verblijf

Woont u zelfstandig, maar heeft u tijdelijk (extra) zorg nodig die u thuis niet of onvoldoende kunt krijgen? Dan kunt u bij ons terecht voor een kortdurend verblijf. Bijvoorbeeld als u bent gevallen, uw arm heeft gebroken of een hevige griep heeft.

Voor een kortdurend verblijf zónder medische en paramedische behandeling (fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek) kunt u terecht bij alle locaties van de Frankelandgroep. Een kortdurend verblijf mét medische en paramedische behandeling bieden we alleen bij locatie Frankeland. 

Herstel na ziekenhuisopname 
Bent u na een ziekenhuisopname medisch uitbehandeld, maar nog niet voldoende aangesterkt om naar huis te gaan? Dan kunt u bij ons terecht om te herstellen. U ontvangt de zorg die u nodig heeft en kunt daarnaast gebruik maken van onze voorzieningen en faciliteiten, waaronder een uitgebreid activiteitenprogramma. 

Ontlasting thuissituatie 
Gaat uw familie op vakantie of wilt u de thuissituatie tijdelijk ontlasten? Dan kunt u een tijdje komen logeren bij een van de locaties van de Frankelandgroep. Zo heeft uw mantelzorger even wat rust of eigen tijd en ontvangt u de zorg en ontspanning die u nodig heeft.

Revalidatieverblijf 

Soms heeft u tijdelijk intensieve behandeling en/of deskundige observatie nodig, bijvoorbeeld door een ziekte, (orthopedische) operatie of ongeval. Onze locatie Frankeland beschikt over een revalidatieafdeling gericht op ouderen (geriatrische revalidatiezorg). Hier kunt u herstellen of revalideren, zodat u daarna weer zo zelfstandig mogelijk kunt leven en zo spoedig mogelijk naar huis kunt.

Crisisverblijf 

Voor ouderen die in een spoedsituatie acuut zorg nodig hebben, biedt de Frankelandgroep crisisopvang. Dit is een kortdurend verblijf van maximaal vijf (werk)dagen, waarin wij de crisissituatie beoordelen en stabiliseren. Na uw verblijf keert u met de benodigde zorg terug naar huis of verhuist u (tijdelijk) door naar een andere zorginstelling.

Palliatief verblijf

Bent u ongeneeslijk ziek en bevindt u zich in de laatste fase van uw leven? Dan kunt u terecht op de speciale afdeling voor palliatieve zorg in locatie Schiewaegh. Onze zorg richt zich hier niet meer op genezing van uw ziekte, maar op het voorkomen of verlichten van uw klachten en ongemakken.

We schenken aandacht aan verschillende aspecten in deze fase, zoals lichamelijke klachten, gevoelens van angst, verdriet, afronding van het leven en allerlei praktische zaken. Hierbij ondersteunen we zowel u als uw naasten.

Wanneer komt u in aanmerking voor kortdurend verblijf? 

Om gebruik te maken van kortdurend verblijf binnen de Frankelandgroep, heeft u een indicatie nodig. Waar u deze indicatie kunt aanvragen, is afhankelijk van welke zorg u nodig heeft. Op de pagina Indicatiestelling hebben wij voor u op een rijtje gezet bij welke instanties u hiervoor terecht kunt.

Bekostiging 

Mogelijk ontvangt u een vergoeding voor kortdurend verblijf, afhankelijk van welke zorg u nodig heeft. Op de pagina Indicatiestelling en bekostiging vindt u meer informatie over mogelijke vergoedingen.

Wij zijn helaas niet met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de vergoeding van zorgproducten die gefinancierd worden vanuit de Zorgverzekeringswet. Meer informatie vindt u op de pagina Vergoedingen vanuit de zorgverzekeringswet.

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling maatschappelijk werk. 

 010 - 426 49 25

Stel uw vraag