Medewerkers huishoudelijke dienst naar vakantievilla La Sorpresa

Geplaatst: 22 november 2018
themabijeenkomst la Sorpresa 2018

Na drie succesvolle themabijeenkomsten in het najaar van 2017, zijn ook dit jaar dertig medewerkers van de huishoudelijke dienst uitverkoren om naar onze Spaanse vakantievilla La Sorpresa af te reizen. Zij volgen hier een themabijeenkomst over omgaan met verschillende soorten gedrag.

Omdat het animo groot was, hebben we uit alle aanmeldingen 30 namen getrokken. Deze medewerkers ontvingen begin juli een uitnodiging om deel te nemen aan een van de bijzondere themabijeenkomsten in november en december 2018. De eerste groep is inmiddels terug en de tweede groep staat klaar voor vertrek. De derde groep zal begin december richting Spanje vliegen.

Totaaltraining van vier dagen

De themabijeenkomsten zijn een soort 'totaaltraining' rondom een centraal thema. Vier dagen lang volgen de deelnemers een gezellig en inspirerend programma, waarmee ze in een kleine vertrouwde groep nieuwe kennis en ervaringen op kunnen doen. Naast het inhoudelijke gedeelte krijgen de deelnemers voldoende gelegenheid voor ontspanning: optimaal genieten van de sfeervolle villa, het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

Themabijeenkomst huishoudelijke dienst in La Sorpresa - Spanje  Themabijeenkomst huishoudelijke dienst in La Sorpresa - Spanje

Thema: ‘omgaan met verschillende soorten gedrag’

Het thema is net als vorig jaar 'omgaan met verschillende soorten gedrag'. We willen altijd gastvrij en vriendelijk zijn. In de praktijk is het soms lastig om goed te reageren op bewoners en/of familieleden. In de themabijeenkomsten volgen de deelnemers daarom verschillende workshops, waarbij we hen iets meer vertellen over de verschillende vormen en de achtergrond van gedrag. We geven hen tips over hoe je in verschillende situaties kunt reageren.

Themabijeenkomst huishoudelijke dienst in La Sorpresa - Spanje  Themabijeenkomst huishoudelijke dienst in La Sorpresa - Spanje    

Een ervaring om nooit te vergeten 

De eerste deelnemers hebben de themabijeenkomst als zeer bijzonder ervaren. Ze genoten van de sfeer van de villa en waren enthousiast over het programma en het onderling contact.

Deelnemer: "Zoveel geleerd in een paar dagen. Dat je zoveel lol kan hebben en zo veel gevoelige gesprekken kan hebben met 12 mensen die je eigenlijk niet zo goed kent. Ik zal deze dagen niet snel vergeten, ik denk eigenlijk nooit."

Deelnemer: "Ik sluit mij hierbij aan. Een hoop geleerd en gegroeid. Zo blij dat ik dit heb mee mogen maken. We hebben een hoop gelachen en een hoop verwerkt.”

Met een tas én hoofd vol bagage gingen de medewerkers na vier dagen weer terug op huis aan om na te genieten van deze bijzondere dagen.

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11