Frankelandgroep behaalt zesmaal Gouden keurmerk in de zorg

Geplaatst: 24 november 2016
gouden keurmerk prezo

Na een 4-daagse audit hebben zorgcentrum/verpleeghuis Frankeland, Jacobs Gasthuis, Vaartland en Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (TOF) het PREZO Gouden keurmerk in de zorg behaald. Bijzonder hierbij is dat de TOF aparte keurmerken heeft behaald voor de wijk­verpleging en voor hulp bij het huishouden.

Het PREZO gouden keurmerk wordt voor drie jaar toegekend, met jaarlijks een tussentijdse audit. Locatie Harg-Spaland had deze week een tussentijdse audit en mocht haar gouden status behouden. Locatie Schiewaegh ontving eerder dit jaar al een gouden keurmerk. Alle uitslagen zijn met trots en blijdschap in ontvangst genomen!

Ervaringen klant centraal

In tegenstelling tot de meeste andere keurmerken, neemt PREZO de ervaringen van de klant als vertrekpunt. Dat wil zeggen dat op basis van deze ervaringen wordt gekeken of de zorg- en dienstverlening goed is ingericht. Hierdoor is er meer samenspraak met de klant en zijn of haar naasten.

Om dit goed te kunnen toetsen, kijken de auditoren van PREZO niet alleen naar de theorie, maar vooral ook naar de praktijk. Tijdens de audits werden daarom gesprekken gevoerd met zowel medewerkers, als met bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en stakeholders zoals de zorgverzekeraar. De auditoren maakten daarnaast een rondgang door de locaties en bezochten o.a. activiteiten voor bewoners en gingen langs bij cliënten in de thuissituatie.

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11