De D-Tap: een duurzaam én lokaal kado voor medewerkers van de Frankelandgroep

Geplaatst: 18 juni 2020
D-Bottle

Binnenkort mogen wij onze HARTwerkers verblijden met de Schiedamse D-Bottle (D-Tap): een duurzame waterfles van het Schiedamse initiatief 'Refill'. De waterfles heeft een opdruk van de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange en kan op diverse locaties in Schiedam gevuld worden met Schiedams kraanwater.

Waarom de D-Bottle?

De D-Bottle is op Curaçao in het leven geroepen door de Schiedamse vriendinnen Lara Melkert en Yvette Kloos. De reden: de vele plastic flessen op de stranden en in de zee! Elke minuut worden er wereldwijd meer dan 1 miljoen plastic flessen gekocht en bijna 80% hiervan komt terecht op onze stortplaatsen en in oceanen. In dit tempo zal de hoeveelheid plastic voor eenmalig gebruik in onze oceanen in 2050 meer wegen dan onze populatie vissen. Hier moet toch iets aan te doen zijn, aldus de Schiedamse dames.

Zo gezegd, zo gedaan!

Inmiddels verkopen Lara en Yvette diverse ontwerpen van de roestvrijstalen hervulbare flessen. Deze week lanceerden zij onder de noemer 'Water Refill programma Schiedam' de Schiedamse versie hiervan: de Schiedam Blue Bottle. Het ontwerp voor de fles werd gemaakt door de Schiedamse kunstenaar Jacques Tange en is een afbeelding van een jongens- en een meisjesfiguur in 'Schiedam Blue'. De eerste 350 bestelde flessen zijn door de kunstenaar zelf gesigneerd.

Om dit duurzame en lokale initiatief een stevige impuls te geven, bestelden wij als Frankelandgroep 1400 flessen om als kadootje uit te delen aan onze HARTwerkers. Als dank voor het éxtra harde werken in coronatijd.

Woensdagmiddag ging het Water Refill programma van start bij wijnhandel Oranje in Schiedam. De eerste fles Schiedam Blue Bottle werd uitgereikt aan een vertegenwoordiging van burgemeester en wethouders.

Watertappunten

Bij verschillende locaties in Schiedam kunt u terecht met uw 'D-TAP'-fles voor het gratis tappen van water. Zo ook bij onze locaties in Schiedam! Op de website van D-Bottle staat een overzicht van alle aangesloten watertap locaties.

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11