Activiteiten in een tijdelijk nieuw jasje

Geplaatst: 11 mei 2020

Het heeft behoorlijk wat impact: het sluiten van onze huizen voor alle bezoekers en het zoveel mogelijk afsluiten van de afdelingen. Reden voor onze activiteitenbegeleiders om - nóg meer dan anders - hun best te doen om onze bewoners iedere dag weer een zo fijn en gewoon mogelijke dag te bezorgen. Hun creativiteit staat dan ook vol aan en er ontstaan tal van bijzondere activiteiten in een tijdelijk nieuw jasje!

We kunnen onmogelijk alle activiteiten noemen, maar hieronder pikken we er een paar uit

 • 'Terug naar toen' bij Frankeland en Harg-Spaland

   


   
 • Buitenbingo in Harg-Spaland
  Een buitenbingo is best prima te organiseren, maar hoe weet je of iemand bingo heeft? Heel simpel: bij het geluid van klapperende pannen en deksels!

   
   
 • Bewegen op muziek
  Geen nieuwe activiteit, maar wel duidelijk een in een nieuw jasje: in plaats van de huiskamer of activiteitenruimte fungeert de gang tegenwoordig als 'sportschool'. Werkt prima!

  Bewegen op muziek in Frankeland
   
 • Een olijk clownsduo
  In Schiewaegh ondergingen activiteitenbegeleider Corrie en muziektherapeut Jeroen een metamorfose tot clownsduo: alles voor een lach en een traan voor onze bewoners, die vanuit hun deuropening konden meegenieten!

  Een olijk clownsduo in Schiewaegh
   
 • Muzikale bingo
  Ook hier met minimaal anderhalve meter afstand, maar dat mag de pret niet drukken: de bingo werd even fanatiek gespeeld als anders.

   
   
 • Drum-Beat
  Ritmisch drummen op een soort van skippybal. Even lekker uitleven, is juist in deze periode belangrijk om te blijven doen!

  Drum-beat: ritmisch drummen op een soort van skippybal  

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11