Welzijnsactiviteiten

De kern van onze zorgvisie is maximale aandacht voor het welzijn en mentaal welbevinden van onze bewoners. In deze filosofie past ook ons brede activiteitenaanbod en de uitgebreide welzijnsvoorzieningen. Dagelijks organiseren we diverse activiteiten, afgestemd op de wensen van onze bewoners.

Tai chi in Vaartland

Welzijnsactiviteiten

Bewoners van onze locaties kunnen (dagelijks) deelnemen aan diverse activiteiten, zoals bridge, klassiek muziekuurtje, aquarelleren, herensoos, bingo, koersbal, Tai Chi en bewegen op muziek.

Ook kunt u mee met activiteiten buitenshuis, waaronder bustochten, theatervoorstellingen en museumbezoeken. In voorkomende gevallen vragen we hiervoor een bijdrage (onder andere voor gebruik materialen, entreeprijzen en vervoer).

Onze welzijnsactiviteiten zijn grootschalig, vrij toegankelijk voor alle bewoners en vinden plaats in de algemene ontmoetingsruimten van de locaties.

Onderaan deze pagina vindt u de meest actuele agenda.

muziektherapie - Korsakov - Frankeland

Muziektherapie

Voor verpleeghuisbewoners van Frankeland, Harg-Spaland en Schiewaegh bieden we muziektherapie bij het oefenen van spreek- en bewegingsvaardigheden. Hierbij gebruiken we vooral het ritme van muziek, maar ook het gegeven dat muziek mensen met elkaar verbindt en dat muziek een positief effect op de stemming kan hebben.

Daarnaast zetten we muziektherapie in bij klachten op het gebied van gedrag, emoties, identiteit en slapen van de bewoner. U kunt hierbij denken aan onrust, emoties die niet geuit kunnen worden, een negatief zelfbeeld, woorden die niet meer beschikbaar zijn of niet het juiste kunnen uitdrukken. Door zang, het spelen van instrumenten en/of het luisteren naar muziek proberen we uw klachten te verhelpen of te verlichten.

welzijnsactiviteiten - Schiewaegh

Activiteitenclubs voor verpleeghuisbewoners

Frankeland, Harg-Spaland en Schiewaegh

Verpleeghuisbewoners van Frankeland, Harg-Spaland en Schiewaegh kunnen deelnemen aan activiteitenclubs. Dit zijn activiteiten waarvoor bewoners zich kunnen inschrijven en die in kleiner groepsverband plaatsvinden. Deze clubs staan onder begeleiding van activiteitenbegeleiders.

De activiteiten vinden plaats in speciaal hiertoe ingerichte ruimtes en in huiskamers op de afdelingen. U kunt aan ten minste drie activiteitenclubs deelnemen. Wanneer deelname aan kleinschalige groepsactiviteiten niet meer mogelijk is, kunt u op indicatie individuele begeleiding van een activiteitenbegeleider ontvangen.

 • 04 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Harg-Spaland

 • 04 maa

  Creatieve visiteclub

  13:30 tot 16:30 uur, Frankeland - Gouden Huisje

 • 04 maa

  Vitaliteit visiteclub

  09:30 tot 14:30 uur, Frankeland - Wintertuin

 • 05 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Jacobs Gasthuis - Tuinkamer

 • 05 maa

  Sport visiteclub

  10:30 tot 12:00 uur, Frankeland - Fitnessruimte

 • 05 maa

  Vitaliteit visiteclub

  9:30 tot 14:30 uur, Frankeland - Wintertuin

 • 06 maa

  Creatieve visiteclub

  13:30 tot 16:00 uur, Frankeland - Gouden Huisje

 • 06 maa

  Kookvisiteclub

  10:00 tot 14:00 uur, Frankeland - Gouden Huisje

 • 07 maa

  Sport visiteclub

  10:30 tot 12:00 uur, Frankeland - Fitnessruimte

 • 07 maa

  Visiteclub voor mensen met Parkinson

  13:00 tot 16:00 uur, Frankeland - Gouden Huisje