Frankelandgroep steunt roze ouderen én collega’s

Geplaatst: 11 oktober 2022

Binnen de Frankelandgroep besteden we al een aantal jaar speciale aandacht aan ouderen met diverse seksuele geaardheden. Met name de oprichting van de Roze Salon is hierin een grote stap geweest, evenals onze samenwerking met Schiedams LEF. Ook wordt de werkgroep ‘Roze zorg’ weer opgestart voor met name de verdere bewustwording binnen onze organisatie en het doorontwikkelen van activiteiten op dit gebied.

Jaarlijks op 11 oktober, tijdens coming-out dag, is er wereldwijd extra aandacht voor mensen die willen vertellen dat ze bijvoorbeeld homo, lesbisch of biseksueel zijn: het uit de kast komen, oftewel de ‘coming-out’. Ook binnen de Frankelandgroep zal deze dag niet ongemerkt voorbijgaan.

Zo wordt er vandaag op al onze locaties een regenboogballonnenboog geplaatst, waarbij collega’s, bewoners en cliënten op de foto kunnen. De foto’s zullen o.a. op onze sociale mediakanalen gedeeld worden. Ook ontvangen alle Frankelandgroep-collega’s op coming-out dag een regenbooghartjessticker die zij bijvoorbeeld op hun shirt of naambordje kunnen plakken, omdat wij als organisatie willen laten zien dat we werken aan een open en tolerante cultuur, bejegening, beleid en ondersteuning voor roze ouderen én collega's.

En natuurlijk hijsen we op alle locaties de regenboogvlag - iets wat helaas nog altijd erg nodig is.

Meer weten over onze Roze Salon?

U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Voor meer informatie, klik hier.

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11