Locatie Jacobs Gasthuis

Jacobs Gasthuis is gevestigd in een statige stadsvilla uit 1934. De naam bestond al in de dertiende eeuw. Sinds een renovatie in 1997 beschikt iedereen over een up-to-date geoutilleerd, luxueus appartement met sanitaire ruimte. Hoe Jacobs Gasthuis slaagt in haar zorg- en dienstverlening mag blijken uit het feit dat zij evenals Frankeland het Gouden Keurmerk in de Zorg heeft ontvangen.

Jacobs Gasthuis

Burgemeester Knappertlaan 59
3116 BC Schiedam
Tel. 010 - 246 00 86

Gouden keurmerk

PREZO gouden keurmerk in de zorg

Jacobs Gasthuis beschikt over het PREZO Gouden keurmerk in de zorg.

Meer over onderscheidingen »

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFrankelandgroep is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
wonen in Jacobs Gasthuis

Wonen in Jacobs Gasthuis

Het Jacobs Gasthuis biedt zorgcentrumzorg conform de opzet die voor de hele Frankelandgroep is ontwikkeld. Het Behandelcentrum van de Frankelandgroep ondersteunt de zorg aan bewoners van het Jacobs Gasthuis die te maken krijgen met lichamelijke of geestelijke achteruitgang en intensievere zorg en begeleiding nodig hebben.

Bij psychogeriatrische stoornissen en vergaande lichamelijke beperkingen is overplaatsing naar een verpleeghuis noodzakelijk.

meer dan wonen Jacobs Gasthuis

Meer dan wonen

Heeft u tijdelijk extra zorg nodig? Jacobs Gasthuis beschikt over twee appartementen voor kortdurend verblijf waar u tijdelijk kunt wonen bij ziekte of herstel na een ziekenhuisopname. Of bijvoorbeeld wanneer familie op vakantie gaat of om de thuissituatie tijdelijk te ontlasten.

Woont u nog zelfstandig, maar wilt u graag de nodige zorg en voorzieningen van Jacobs Gasthuis binnen handbereik hebben? Dan kunt u terecht bij het aangrenzende wooncomplex DrieLanen.

welzijnsactiviteiten Jacobs Gasthuis Schiedam

Voorzieningen en faciliteiten

De ruimte van het huis biedt alle gelegenheid voor een zinvolle dagbesteding. Activiteitenbegeleiding en vrijwilligers helpen bij de invulling daarvan. De instelling leent zich met name voor ontmoetingen in kleiner verband.

Andere wekelijkse activiteiten zijn zang, spel, kaarten, bewegen voor ouderen, biljarten en handwerken. Verder beschikt het huis over een internetcafé en een eigen bibliotheek. Met een kapsalon en een pedicure is ook aan ieders persoonlijk welzijn gedacht.

Wie op zoek is naar activiteiten buiten de kring van Jacobs Gasthuis, is van harte welkom in het nabijgelegen centrum Frankeland met zijn brasserie, zwembad en fitheidscentrum.

 • 05 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Jacobs Gasthuis - Tuinkamer

 • 12 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Jacobs Gasthuis - Tuinkamer

 • 19 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Jacobs Gasthuis - Tuinkamer

 • 26 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Jacobs Gasthuis - Tuinkamer

Bij de locatie Jacobs Gasthuis kunt u terecht voor

Zorgverlening

Welzijn en ontspanning

51.9108911,4.388219299999946

Jacobs Gasthuis

Burgemeester Knappertlaan 59
3116 BC Schiedam
 
/img/map-icon.png
81, 79