Locatie Harg-Spaland

Harg-Spaland is het enige zorgcentrum in Schiedam-Noord en maakt sinds 2000 deel uit van de Frankelandgroep. De locatie heeft een protestants-christelijke signatuur en ontstond in 1995 uit een fusie van zorgcentra De Harg en Spaland. Kenmerkend voor Harg-Spaland is de welkome en gezellige sfeer. Veiligheid, privacy, comfort en welzijn van de bewoners staan altijd centraal.

Harg-Spaland

Willem Andriessenlaan 2
3122 JT Schiedam
Tel. 010 - 247 55 55

Keurmerken

PREZO gouden keurmerk in de zorg

Harg-Spaland beschikt over het PREZO Gouden keurmerk in de zorg.

Meer over onderscheidingen »

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFrankelandgroep is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Harg-Spaland Schiedam

Wonen in Harg-Spaland

Harg-Spaland telt 82 plaatsen voor verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg. Typerend voor de locatie zijn de vele sfeervolle gemeenschappelijke ruimten op alle verdiepingen van het gebouw en de unieke gangen die bewoners uitnodigen ‘een blokje om' te maken. Brasserie 'Bras 22' is het ontmoetingscentrum in het gebouw. Zalen De Flamingo en de Kolibrie lenen zich voor allerlei activiteiten. 

Het Behandelcentrum van de Frankelandgroep ondersteunt de zorg aan bewoners van Harg-Spaland die te maken krijgen met lichamelijke of geestelijke achteruitgang en intensievere zorg en begeleiding nodig hebben. Bij vergaande psychogeriatrische stoornissen en lichamelijke beperkingen is overplaatsing naar een verpleeghuis noodzakelijk.

Harg-Spaland - belevenistafel

Meer dan wonen

Heeft u tijdelijk extra zorg nodig? Harg-Spaland beschikt over een appartement voor kortdurend verblijf waar u tijdelijk kunt wonen bij ziekte of herstel na een ziekenhuisopname. Of bijvoorbeeld wanneer familie op vakantie gaat of om de thuissituatie tijdelijk te ontlasten.

Harg-Spaland is, in samenwerking met de lokale woningcorporaties, nauw betrokken bij de zorg- en dienstverlening in diverse seniorencomplexen in Schiedam-Noord. We bieden Zorg Thuis aan een groot aantal zelfstandig wonende ouderen over de gehele wijk.

Woont u nog zelfstandig, maar wilt u graag de nodige zorg en voorzieningen van Harg-Spaland binnen handbereik hebben? Dan kunt u terecht bij de aangrenzende wooncomplexen Groenzicht en Meerzicht.

Voorzieningen en faciliteiten

Bras 22
Harg-Spaland beschikt over een moderne brasserie in Franse 'bistro-sfeer' waar u in een sfeervolle ambiance uw maaltijd kunt nuttigen. Dagelijks kunt u hier zelf uw menu samenstellen uit een ruim assortiment van maaltijdcomponenten. Naast warme maaltijden behoren ook koffie, thee, (fris)drank, belegde broodjes, snacks en een reeks van lunchgerechten tot het assortiment.

Activiteiten
Dagelijks organiseert een team van activiteitenbegeleiders en vrijwilligers een breed scala aan wekelijks terugkerende activiteiten voor zowel bewoners als zelfstandig wonende ouderen uit de wijk: zang- en spelmiddagen, klaverjassen, bewegen voor ouderen, biljarten, aquarelleren, koersbal, handwerken, bloemschikken en toneel. 

Door het jaar heen komen er nog vele andere activiteiten voorbij: High Five diner, dagbustochten en andere kleine uitstapjes, een marktmiddag, de kerstmarkt en gezamenlijke deelname aan de Avondvierdaagse.

meer informatie

 • 04 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Harg-Spaland

 • 11 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Harg-Spaland

 • 18 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Harg-Spaland

 • 25 maa

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Harg-Spaland

Bij de locatie Harg-Spaland kunt u terecht voor

Zorgverlening

Paramedische zorg

Welzijn en ontspanning

51.929352,4.373959

Harg-Spaland

Willem Andriessenlaan 2
3122 JT Schiedam
 
/img/map-icon.png
81, 79