Locatie Frankeland

Aan de rand van het oude centrum van Schiedam bevindt zich het warme en sfeervolle Frankeland. Een levendige locatie, waar het altijd bruist van de activiteiten. Heeft u door een ziekte/aandoening en/of beperkingen steeds meer zorg nodig? Is het niet langer mogelijk om veilig thuis te blijven wonen? Dan bent u bij Frankeland van harte welkom!

Frankeland

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam
Tel. 010 - 426 49 25

Keurmerken

PREZO gouden keurmerk in de zorgFixatie vrije zorginstelling 3 sterren

Frankeland beschikt over het PREZO Gouden keurmerk in de zorg en het driesterren waarborgzegel fixatievrije zorginstelling.

Meer over onderscheidingen »

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFrankelandgroep is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Frankeland

Wonen in Frankeland

Frankeland beschikt over 240 plaatsen voor verpleeghuiszorg voor zowel mensen met lichamelijke beperkingen (somatiek) als voor mensen met geestelijke beperkingen (psychogeriatrisch). Er is een speciale zorgafdeling voor ouderen met Parkinson en voor volwassenen/ouderen met Korsakov.

Elke bewoner beschikt over een eigen appartement met eigen sanitair. U kunt uw appartement inrichten met uw eigen spullen. Zo kunt u uw persoonlijke leefstijl bij ons zo gewoon mogelijk voortzetten. Voor echtparen hebben we echtparenkamers beschikbaar.

Meer dan wonen

Naast langdurig wonen, biedt Frankeland mogelijkheden voor een kortdurend verblijf, waaronder revalidatieverblijf (herstelzorg), ontlasting van de thuissituatie (respijtzorg) en crisisopvang.

Woont u nog zelfstandig, maar wilt u graag de nodige zorg en voorzieningen van Frankeland binnen handbereik hebben? Dan kunt u terecht bij de aangrenzende wooncomplexen Liduinahof en Havenbogen.

Ook buurtbewoners zijn bij ons van harte welkom. Frankeland biedt een uitgebreid en goed bezocht activiteitenaanbod. Daarnaast is de sfeervolle Brasserie Lidwien de uitgelezen plek voor het nuttigen van de (warme) maaltijd. Frankeland heeft daarnaast diverse visiteclubs en een centrum voor dagbesteding en dagbehandeling.

Voorzieningen en faciliteiten

Frankeland biedt diverse voorzieningen, zoals een winkel met breed assortiment, beautysalon, kapsalon, pedicure, bibliotheek en internetcafé. In de ruime kapel kunt u diverse diensten en bijeenkomsten bijwonen. Naast de kapel bevindt zich een stilteruimte.

In Brasserie Lidwien, het druk bezochte à-la-carte restaurant van Frankeland, kunt u dagelijks in een sfeervolle ambiance genieten van een (warme) maaltijd of een lekker kopje koffie of thee.

Bent u graag sportief bezig? Dan biedt Frankeland een prachtig zwembad, dat volledig is afgestemd op het gebruik door ouderen. Aangrenzend bevindt zich een fitnesscentrum, voorzien van moderne apparaten. Zo kunt u op een prettige en verantwoorde manier in beweging blijven.

 • 23 aug

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Frankeland info

  Bij de algemene visiteclubs heeft u een gezellige dag met andere senioren. Wekelijks bespreekt u met elkaar hoe u samen de dag wilt invullen.

 • 26 aug

  Creatieve visiteclub

  13:30 tot 16:30 uur, Frankeland info

  Deze visiteclub richt zich vooral op creatieve activiteiten. U kunt hierbij denken aan schilderen, tekenen, boetseren en werken met mozaïek

 • 26 aug

  Vitaliteit visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Frankeland

 • 27 aug

  Herensociëteit

  14:00 tot 16:30 uur, Frankeland - huiskamer van afdeling 2 info

  De Herensociëteit bestaat, zoals de naam al aangeeft, uit een gezelschap van heren. Een gezellige en bewust geen elitaire club, waar onder het genot van een kopje koffie of thee, actualiteiten met elkaar worden besproken. Naast het bespreken van actualiteiten, maken de heren regelmatig uitstapjes.

  De Herensociëteit vindt elke dinsdagmiddag vanaf 14.00 uur plaats in de huiskamer van afdeling 2 in Frankeland. Omstreeks 16.00 uur wordt afsluitend een drankje naar keuze genuttigd.

  Welke heren komen in aanmerking voor deelname?
  Heren uit Frankeland, Liduinahof en Havenbogen, maar ook heren die buiten Frankeland wonen kunnen aan deze sociëteit deelnemen. De meeste heren van de sociëteit zijn op leeftijd en hebben veelal een lang en arbeidzaam leven achter de rug. Dat alleen al levert voldoende en interessante gespreksstof op.

  Door wie wordt de Herensociëteit begeleid?
  De begeleiding van de Herensociëteit is in handen van een vrijwilliger. Hij begeleidt de dinsdagmiddagen en verzorgt de drankjes. Ook draag deze vrijwilliger zorg voor een goede introductie van nieuwe leden.

  Hoe kunt u zich aanmelden?
  Voor het aanmelden kunt u telefonisch contact opnemen met de coördinator welzijn van Frankeland (t. 010 - 426 49 25). In overleg met de coördinator kunt u op een dinsdagmiddag geheel vrijblijvend eens een kijkje komen nemen om te beslissen of u vaker komt en/of lid wordt.

  Wat kost het?
  De leden van de Herensociëteit betalen € 4,00 contributie per maand, dat is inclusief een koffie of thee en een drankje naar keuze.

Bij de locatie Frankeland kunt u terecht voor

Zorgverlening

 • Verzorgingshuiszorg
 • Echtparenappartementen
 • Verpleeghuiszorg (somatisch en psychogeriatrisch)

Welzijn en ontspanning

Waar kunt u ons vinden?

51.9144805,4.394193399999949

Frankeland

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam
 
/img/map-icon.png