Locatie Frankeland

Aan de rand van het oude centrum van Schiedam bevindt zich het warme en sfeervolle Frankeland. Een levendige locatie, waar het altijd bruist van de activiteiten. Heeft u door een ziekte/aandoening en/of beperkingen steeds meer zorg nodig? Is het niet langer mogelijk om veilig thuis te blijven wonen? Dan bent u bij Frankeland van harte welkom!

Frankeland

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam
Tel. 010 - 426 49 25

Gouden keurmerkPREZO gouden keurmerk in de zorg

Frankeland beschikt over het PREZO Gouden keurmerk in de zorg.

Meer over onderscheidingen »

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFrankelandgroep is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Frankeland

Wonen in Frankeland

Frankeland beschikt over 240 plaatsen voor verpleeghuiszorg voor zowel mensen met lichamelijke beperkingen (somatiek) als voor mensen met geestelijke beperkingen (psychogeriatrisch). Er is een speciale zorgafdeling voor ouderen met Parkinson en voor volwassenen/ouderen met Korsakov.

Elke bewoner beschikt over een eigen appartement met eigen sanitair. U kunt uw appartement inrichten met uw eigen spullen. Zo kunt u uw persoonlijke leefstijl bij ons zo gewoon mogelijk voortzetten. Voor echtparen hebben we echtparenkamers beschikbaar.

Meer dan wonen

Naast langdurig wonen, biedt Frankeland mogelijkheden voor een kortdurend verblijf, waaronder revalidatieverblijf (herstelzorg), ontlasting van de thuissituatie (respijtzorg) en crisisopvang.

Woont u nog zelfstandig, maar wilt u graag de nodige zorg en voorzieningen van Frankeland binnen handbereik hebben? Dan kunt u terecht bij de aangrenzende wooncomplexen Liduinahof en Havenbogen.

Ook buurtbewoners zijn bij ons van harte welkom. Frankeland biedt een uitgebreid en goed bezocht activiteitenaanbod. Daarnaast is de sfeervolle Brasserie Lidwien de uitgelezen plek voor het nuttigen van de (warme) maaltijd. Frankeland heeft daarnaast diverse visiteclubs en een centrum voor dagbesteding en dagbehandeling.

Voorzieningen en faciliteiten

Frankeland biedt diverse voorzieningen, zoals een winkel met breed assortiment, beautysalon, kapsalon, pedicure, bibliotheek,  en internetcafé en een winkel met een breed assortiment. In de ruime kapel kunt u diverse diensten en bijeenkomsten bijwonen. Naast de kapel bevindt zich een stilteruimte.

In Brasserie Lidwien, het druk bezochte à-la-carte restaurant van Frankeland, kunt u dagelijks in een sfeervolle ambiance genieten van een (warme) maaltijd of een lekker kopje koffie of thee.

Bent u graag sportief bezig? Dan biedt Frankeland een prachtig zwembad, dat volledig is afgestemd op het gebruik door ouderen. Aangrenzend bevindt zich een fitnesscentrum, voorzien van moderne apparaten. Zo kunt u op een prettige en verantwoorde manier in beweging blijven.

 • 21 apr

  Visiteclub voor mensen met Parkinson

  13:00 tot 16:00 uur, Frankeland info

  Deze visiteclub biedt senioren met Parkinson een gezellige middag waar volop aandacht en ruimte is voor ontspanning, beweegactiviteiten, het onderlinge gesprek en lotgenotencontact.

 • 23 apr

  Creatieve visiteclub

  13:30 tot 16:30 uur, Frankeland info

  Deze visiteclub richt zich vooral op creatieve activiteiten. U kunt hierbij denken aan schilderen, tekenen, boetseren en werken met mozaïek

 • 23 apr

  Vitaliteit visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Frankeland

 • 24 apr

  Roze Salon

  15:00 tot 17:00 uur, Frankeland Wintertuin info

  Eenzaamheid, hoe ontstaat het en is er iets aan te doen? Mensen die eenzaam zijn, kunnen last hebben van logische, maar belemmerende gedachten. Weet dat u niet de enige bent? Misschien komt u mensen tegen met gelijke ervaringen of gelijke interesses. Of heeft u tips voor anderen die zich eenzaam voelen en op zoek zijn naar verbondenheid. Annouk Nagelhout, activiteitenbegeleider in Frankeland, zal deze middag begeleiden. 

  De toegang tot de Roze Salon is vrij en vooraf aanmelden is niet nodig. Bezoekers ontvangen gratis koffie, thee en een versnapering. Eventuele extra consumpties zijn voor eigen rekening.

  De Roze Salon vindt plaats in de Wintertuin in Frankeland. Bij binnenkomst kunt u zich melden bij de receptie en wordt u opgevangen door een van onze medewerkers. Bij Frankeland is beperkte parkeermogelijkheid. Aan de Nieuwe Haven is voldoende mogelijkheid om (betaald) te parkeren. 

Bij de locatie Frankeland kunt u terecht voor

Zorgverlening

 • Verzorgingshuiszorg
 • Echtparenappartementen
 • Verpleeghuiszorg (somatisch en psychogeriatrisch)
 • Verpleeghuiszorg (somatisch en psychogeriatrisch)

Welzijn en ontspanning

Waar kunt u ons vinden?

51.9144805,4.394193399999949

Frankeland

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam
 
/img/map-icon.png