Locatie Frankeland

Aan de rand van het oude centrum van Schiedam bevindt zich het warme en sfeervolle Frankeland. Een levendige locatie, waar het altijd bruist van de activiteiten. Heeft u door een ziekte/aandoening en/of beperkingen steeds meer zorg nodig? Is het niet langer mogelijk om veilig thuis te blijven wonen? Dan bent u bij Frankeland van harte welkom!

Frankeland

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam
Tel. 010 - 426 49 25

Gouden keurmerkPREZO gouden keurmerk in de zorg

Frankeland beschikt over het PREZO Gouden keurmerk in de zorg.

Meer over onderscheidingen »

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlFrankelandgroep is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Frankeland

Wonen in Frankeland

Frankeland beschikt over 240 plaatsen voor verpleeghuiszorg voor zowel mensen met lichamelijke beperkingen (somatiek) als voor mensen met geestelijke beperkingen (psychogeriatrisch). Er is een speciale zorgafdeling voor ouderen met Parkinson en voor volwassenen/ouderen met Korsakov.

Elke bewoner beschikt over een eigen appartement met eigen sanitair. U kunt uw appartement inrichten met uw eigen spullen. Zo kunt u uw persoonlijke leefstijl bij ons zo gewoon mogelijk voortzetten. Voor echtparen hebben we echtparenkamers beschikbaar.

Meer dan wonen

Naast langdurig wonen, biedt Frankeland mogelijkheden voor een kortdurend verblijf, waaronder revalidatieverblijf (herstelzorg), ontlasting van de thuissituatie (respijtzorg) en crisisopvang.

Woont u nog zelfstandig, maar wilt u graag de nodige zorg en voorzieningen van Frankeland binnen handbereik hebben? Dan kunt u terecht bij de aangrenzende wooncomplexen Liduinahof en Havenbogen.

Ook buurtbewoners zijn bij ons van harte welkom. Frankeland biedt een uitgebreid en goed bezocht activiteitenaanbod. Daarnaast is de sfeervolle Brasserie Lidwien de uitgelezen plek voor het nuttigen van de (warme) maaltijd. Frankeland heeft daarnaast diverse visiteclubs en een centrum voor dagbesteding en dagbehandeling.

Voorzieningen en faciliteiten

Frankeland biedt diverse voorzieningen, zoals een winkel met breed assortiment, beautysalon, kapsalon, pedicure, bibliotheek,  en internetcafé en een winkel met een breed assortiment. In de ruime kapel kunt u diverse diensten en bijeenkomsten bijwonen. Naast de kapel bevindt zich een stilteruimte.

In Brasserie Lidwien, het druk bezochte à-la-carte restaurant van Frankeland, kunt u dagelijks in een sfeervolle ambiance genieten van een (warme) maaltijd of een lekker kopje koffie of thee.

Bent u graag sportief bezig? Dan biedt Frankeland een prachtig zwembad, dat volledig is afgestemd op het gebruik door ouderen. Aangrenzend bevindt zich een fitnesscentrum, voorzien van moderne apparaten. Zo kunt u op een prettige en verantwoorde manier in beweging blijven.

 • 10 dec

  Creatieve visiteclub

  13:30 tot 16:30 uur, Frankeland info

  Deze visiteclub richt zich vooral op creatieve activiteiten. U kunt hierbij denken aan schilderen, tekenen, boetseren en werken met mozaïek

 • 10 dec

  Vitaliteit visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Frankeland

 • 11 dec

  Alzheimer Café

  19:00 tot 21:00 uur, Frankeland Havenzaal info

  Jaarafsluiting met muzikale omlijsting door Guus Bok (met het Wereld Alzheimer Dag lied ‘Hou je nog van mij’)!

  De toegang tot het Alzheimer Café is vrij. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

 • 11 dec

  Sport visiteclub

  10:30 tot 12:00 uur, Frankeland info

  Bij een sport visiteclub kunt u wekelijks in een ontspannen sfeer met elkaar sporten. 

Bij de locatie Frankeland kunt u terecht voor

Zorgverlening

 • Verzorgingshuiszorg
 • Echtparenappartementen
 • Verpleeghuiszorg (somatisch en psychogeriatrisch)

Welzijn en ontspanning

Waar kunt u ons vinden?

51.9144805,4.394193399999949

Frankeland

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam
 
/img/map-icon.png