Huur- en aanleunwoningen

Bent u op zoek naar een huurwoning waar u zelfstandig en comfortabel kunt wonen, met alle voorzieningen en nodige zorg binnen handbereik? Wij bieden een ruime keuze aan (sociale) huurwoningen voor ouderen in Schiedam en Vlaardingen.

Onze wooncomplexen zijn merendeels gevestigd in de buurt van onze zorglocaties of ontmoetingsruimten. De woningen zijn bestemd voor ouderen met een zorgvraag en/of de behoefte aan beschut wonen, die de zorg- en dienstverlening van de Frankelandgroep willen ontvangen.

Overzicht wooncomplexen

Meerzicht - Huur- en aanleunwoningen Frankelandgroep

Wanneer kom ik in aanmerking voor een huurwoning?

Alle seniorenwoningen binnen onze wooncomplexen zijn bedoeld voor ouderen met een zorgvraag en/of de behoefte aan beschut wonen, die de zorg- en dienstverlening van de Frankelandgroep willen ontvangen. 

Een aantal wooncomplexen is in eigendom van een woningcorporatie. Bij deze complexen doen wij de voordracht van huurders, maar het is uiteindelijk ter beoordeling aan de woningcorporatie om de woning wel of niet aan u te verhuren. Het gaat hierbij om de volgende wooncomplexen: 

De Suite - Huur- en aanleunwoningen Frankelandgroep

Inkomenscriteria

Voor de verhuur van seniorenwoningen in bovenstaande wooncomplexen gelden aparte inkomenscriteria, afhankelijk van de hoogte van de (netto) huurprijs van de woning.

meer informatie

Huurprijzen

De maandelijkse huurprijs stellen we jaarlijks per 1 juli vast. We houden hierbij rekening met de wet- en regelgeving die hierop van toepassing is. De huurprijzen vindt u als bijlage bij de folder Huur- en aanleunwoningen, te vinden bij de downloads onderaan deze pagina.

Vaartland - Huur- en aanleunwoningen Frankelandgroep

Inschrijven

Wilt u zich graag inschrijven voor één of meerdere wooncomplexen? Download dan het inschrijfformulier en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van één van onze zorglocaties.

Of stuur het op naar: 

Frankeland 
t.a.v. Centraal Woonpunt Frankelandgroep 
Postbus 385 
3100 AJ Schiedam 

Ter bevestiging van uw inschrijving ontvangt u van ons een brief. Een medewerker van de maatschappelijke dienst neemt vervolgens contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure. 

Komt u in aanmerking voor een beschikbare woning in één van onze wooncomplexen, dan krijgt u de mogelijkheid om de woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.

wachtlijst Huur- en aanleunwoningen Frankelandgroep

Wachtlijst

Mogelijk is het aantal geïnteresseerden voor onze wooncomplexen groter dan het aantal beschikbare woningen. In dat geval komt u na inschrijving op de wachtlijst te staan. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

De medewerkers van het Centraal Woonpunt Frankelandgroep kunnen u meer vertellen over de lengte van de wachtlijst en de te verwachten wachttijd. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Centraal Woonpunt Frankelandgroep. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. 

 010 - 426 49 25

Stel uw vraag