Onderscheidingen / keurmerken

De afgelopen jaren is de Frankelandgroep beloond met verschillende onderscheidingen en waarderingen. Op deze pagina vindt u een overzicht per categorie:

Kwaliteit van de zorg

PREZO Gouden keurmerk in de zorg

Al onze locaties en Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (wijkverpleging en ondersteuning bij het huishouden) beschikken over het PREZO Gouden keurmerk in de zorg. Dit keurmerk wordt voor drie jaar toegekend, met jaarlijks een tussentijdse audit. 

In tegenstelling tot de meeste andere keurmerken, neemt PREZO de ervaringen van de klant als vertrekpunt. Dat wil zeggen dat op basis van deze ervaringen wordt gekeken of de zorg- en dienstverlening goed is ingericht.

meer informatie

Klanttevredenheid / klantvriendelijkheid

Op 6 december 2022 maakte Patiëntenfederatie Nederland officieel bekend dat wij in de ZorgkaartNederland Top2022 staan. Dat betekent dat wij opnieuw tot de top 10 best gewaardeerde zorginstellingen van Nederland behoren! Ook de afgelopen drie jaar vielen we in de prijzen.

In 2016 werd de Frankelandgroep op basis van de waarderingen op ZorgkaartNederland uitgeroepen tot de nummer 2 ‘Meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis 2016’. In opdracht van Patiëntenfederatie Nederland maakten wij hiervoor onderstaand filmpje, waarin wij andere zorginstellingen een tip geven over hoe zij hun zorg nog cliëntvriendelijker kunnen maken:

Medewerkerstevredenheid / werkgeverschap

Beste Werkgever!

Na uitgeroepen te zijn tot Beste Werkgever 2016Beste Werkgever 2017-2018Beste Werkgever 2018-2019 en Beste Werkgever 2019-2020 in zowel de sector Verzorgingshuizen, Verpleeghuizen en Thuiszorg (VVT) als van alle sectoren, zijn we in februari 2022 uitgeroepen tot World-class Workplace 2022 (voorheen Beste Werkgever)!

Dit label wordt door onze feedbackpartner Effectory alleen toegekend aan organisaties die door hun eigen organisatie bovengemiddeld hoog worden gewaardeerd op het gebied van medewerkersbevlogenheid en goed werkgeverschap. Dit label is niet te koop en is uitsluitend gebaseerd op de feedback van medewerkers.

meer informatie

Zwembad

Ziekteverzuim

Vernet Health Ranking

Met een verzuim van 4,46% en een rapportcijfer van 9,6 heeft de Frankelandgroep de tweede plaats behaald op de Vernet Health Ranking 2019, de ranglijst voor best presterende zorgorganisaties op het gebied van ziekteverzuim.

De Frankelandgroep staat hiermee voor de zevende keer op rij in de top 3 van deze ranking!

meer informatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Keurmerk 'Partner in sociaal ondernemen' 2020-2022
In november 2020 hebben wij van Stroomopwaarts het keurmerk 'Partner in sociaal ondernemen' ontvangen. Een keurmerk waarmee wij als organisatie kunnen laten zien dat wij kansen bieden aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

meer informatie

MVO-Trofee 2018
Op 10 oktober 2018 is de Frankelandgroep op een (gedeelde) tweede plaats geëindigd bij de verkiezing MVO-ondernemer 2018. Met deze positie in de top drie worden we gezien als een van de koplopers met aandacht voor People, Planet en Profit.

meer informatie

Uitreiking Jillis Opsteker

Overige onderscheidingen (1)

Jillis-Opsteker 2018
Op vrijdag 9 maart 2018 namen Matthijs Lokerse en Annouk Nagelhout de ‘Jillis-Opsteker’ in ontvangst voor de Roze Salon van de Frankelandgroep. Dit is een prijs voor lokale Schiedamse helden die een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van LHBT-discriminatie.
» lees meer

ParkinsonNet Innovation Award
Op het jaarcongres van ParkinsonNet Nederland in 2016 werd Frankeland uitgeroepen tot winnaar van de eerste ParkinsonNet Innovation Award.

Nationale Eenzaamheid Prijs 2014
In 2014 won Frankeland de Nationale Eenzaamheid Prijs 2014 met de introductiecursus ‘Van huis tot thuis in Frankeland’ voor nieuwe bewoners. Naast de eer kreeg Frankeland een kunstobject en 5.000 euro ten behoeve van haar activiteit.

Jenneke van Veen Verbeterprijs
In november 2011 ontving Frankeland de Jenneke van Veen Verbeterprijs met een door afdelingshoofd en praktijkverpleegkundigen ontwikkelde instructiemethode bij complexe wondverzorging. Het gehele wondverzorgingsproces is in foto's met instructies vastgelegd zodat verzorgenden mondelinge overdracht niet verkeerd kunnen interpreteren. Frankeland ontving een schilderij van Marita Goudsblom met als thema 'je thuis voelen'.

Overige onderscheidingen (2)

Certificaat Food is Care Award: Gastvrijheidszorg met sterren
In januari 2007 ontving Frankeland de Food is Care Award 2006: Gastvrijheidszorg met sterren. We zijn hiermee opgenomen in de eregalerij van deze Sterrengids. De Sterrengids wordt door mede-organisator Het Koksgilde omschreven als 'de Michelinsterren van de zorg'.

De Aleidapenning
Tijdens de uitreiking van het Gouden Keurmerk in de Zorg op 12 mei 2006 ontvingen Anne-Marie van der Linden, directeur zorg Frankelandgroep, en Ben de Koning, directeur beheer Frankelandgroep, uit handen van burgemeester R. Scheeres de Aleidapenning. Beide directeuren ontvingen deze hoogste Schiedamse onderscheiding vanwege hun bijzondere verdiensten in de ouderenzorg in Schiedam en in het bijzonder voor de Frankelandgroep.