Onderscheidingen / keurmerken

De afgelopen jaren is de Frankelandgroep beloond met verschillende onderscheidingen en waarderingen. Op deze pagina vindt u een overzicht per categorie:

Kwaliteit van de zorg

PREZO Gouden keurmerk in de zorg

Al onze locaties en Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep (wijkverpleging en ondersteuning bij het huishouden) beschikken over het PREZO Gouden keurmerk in de zorg. Dit keurmerk wordt voor drie jaar toegekend, met jaarlijks een tussentijdse audit. 

In tegenstelling tot de meeste andere keurmerken, neemt PREZO de ervaringen van de klant als vertrekpunt. Dat wil zeggen dat op basis van deze ervaringen wordt gekeken of de zorg- en dienstverlening goed is ingericht.

meer informatie

Waarborgzegel Fixatievrije Zorginstelling 3 sterrenFixatievrije zorginstelling

Innovatiekring Dementie heeft de Frankelandgroep het driesterren waarborgzegel fixatievrije zorginstelling toegekend. Dit is het maximaal aantal sterren dat behaald kan worden. Vanaf begin 2016 zijn we actief bezig geweest met het terugdringen én het terughoudend toepassen van vrijheidsbeperkende maatregelen bij bewoners met dementie of een delier.

meer informatie

 

Klanttevredenheid / klantvriendelijkheid

Tweede plaats meest Cliëntvriendelijke Verpleeg-/verzorgingshuis 2016

De Frankelandgroep is door Patiëntenfederatie Nederland uitgeroepen tot de nummer 2 ‘Meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis 2016’. Deze prijs is gebaseerd op waarderingen die over de locaties van de Frankelandgroep op ZorgkaartNederland staan. Wij zijn er trots op dat we volgens de cliënt en zijn/haar mantelzorgers tot deze top behoren!

In 2015 behoorde de Frankelandgroep eveneens tot de vijf genomineerden van de gemiddeld 1400 verpleeg- en verzorgingshuizen.

meer informatie

Medewerkerstevredenheid / werkgeverschap

Beste Werkgever!

Na uitgeroepen te zijn tot Beste Werkgever 2016Beste Werkgever 2017-2018 en Beste Werkgever 2018-2019 zijn we in 2020 uitgeroepen tot Beste Werkgever 2019-2020, in zowel de sector Verzorgingshuizen, Verpleeghuizen en Thuiszorg (VVT) als van alle sectoren.

Met een totaalcijfer van 8,84 scoren de medewerkers van de Frankelandgroep op alle onderzochte thema’s ver boven het landelijk gemiddelde. Het Beste Werkgeversonderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectory en Intermediair onder honderden bedrijven en instellingen uit heel Nederland.

meer informatie

Ziekteverzuim

Vernet Health Ranking

Met een verzuim van 4,46% en een rapportcijfer van 9,6 heeft de Frankelandgroep de tweede plaats behaald op de Vernet Health Ranking 2019, de ranglijst voor best presterende zorgorganisaties op het gebied van ziekteverzuim.

De Frankelandgroep staat hiermee voor de zevende keer op rij in de top 3 van deze ranking!

meer informatie

Actiz Benchmark in de zorg

Jaarlijks voert brancheorganisatie Actiz een benchmark in de zorg uit. Zorginstellingen worden, onder regie van PricewaterhouseCoopers gemeten en beoordeeld op drie onderdelen:

  • cliënttevredenheid
  • medewerkertevredenheid
  • bedrijfsvoering


Afhankelijk van de uitkomsten vindt indeling plaats in 1 van de volgende 5 rubrieken: koplopers, achter de koplopers, middengroep, voor de staartgroep en staartgroep.

Een kleine 100 zorginstellingen hebben in 2015 aan de benchmark deelgenomen. Hiervan bleken er 13 met kop en schouders boven de rest uit te steken. Locaties Frankeland en Jacobs Gasthuis behoren, net zoals in 2012, tot deze 13 koplopers! De overige 3 leden van de Frankelandgroep, te weten Harg-Spaland, Schiewaegh en Vaartland eindigden ook hoog in de rubriek ‘achter de koplopers’.

Uitreiking Jillis Opsteker

Overige onderscheidingen

Jillis-Opsteker 2018
Op vrijdag 9 maart 2018 namen Matthijs Lokerse en Annouk Nagelhout de ‘Jillis-Opsteker’ in ontvangst voor de Roze Salon van de Frankelandgroep. Dit is een prijs voor lokale Schiedamse helden die een belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van LHBT-discriminatie. » lees meer

ParkinsonNet Innovation Award
Op het jaarcongres van ParkinsonNet Nederland in 2016 werd Frankeland uitgeroepen tot winnaar van de eerste ParkinsonNet Innovation Award.

Nationale Eenzaamheid Prijs 2014
In 2014 won Frankeland de Nationale Eenzaamheid Prijs 2014 met de introductiecursus ‘Van huis tot thuis in Frankeland’ voor nieuwe bewoners. Naast de eer kreeg Frankeland een kunstobject en 5.000 euro ten behoeve van haar activiteit.

Jenneke van Veen Verbeterprijs
In november 2011 ontving Frankeland de Jenneke van Veen Verbeterprijs met een door afdelingshoofd en praktijkverpleegkundigen ontwikkelde instructiemethode bij complexe wondverzorging. Het gehele wondverzorgingsproces is in foto's met instructies vastgelegd zodat verzorgenden mondelinge overdracht niet verkeerd kunnen interpreteren. Frankeland ontving een schilderij van Marita Goudsblom met als thema 'je thuis voelen'.

Certificaat Food is Care Award: Gastvrijheidszorg met sterren
In januari 2007 ontving Frankeland de Food is Care Award 2006: Gastvrijheidszorg met sterren. We zijn hiermee opgenomen in de eregalerij van deze Sterrengids. De Sterrengids wordt door mede-organisator Het Koksgilde omschreven als 'de Michelinsterren van de zorg'.

De Aleidapenning
Tijdens de uitreiking van het Gouden Keurmerk in de Zorg op 12 mei 2006 ontvingen Anne-Marie van der Linden, directeur zorg Frankelandgroep, en Ben de Koning, directeur beheer Frankelandgroep, uit handen van burgemeester R. Scheeres de Aleidapenning. Beide directeuren ontvingen deze hoogste Schiedamse onderscheiding vanwege hun bijzondere verdiensten in de ouderenzorg in Schiedam en in het bijzonder voor de Frankelandgroep.