Smaakcentrum consult & coaching

Dertig tot zeventig procent van de mensen met chemotherapie, krijgt te maken met verminderde smaak of een verandering van smaak. Zij gaan hierdoor minder of eenzijdig eten, met als mogelijk gevolg: ongewenst gewichtsverlies. Herkent u deze klachten? En wilt u hier graag iets tegen doen? Het Smaakcentrum consult & coaching kan u hierbij helpen.

Lees verder:

direct aanmelden

Smaakcentrum consult & coaching

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam
Tel. 010 - 426 49 25

Bekijk de animatie:

Wat doet het Smaakcentrum?

Het smaakcentrum biedt oplossingen op maat voor smaakproblemen tijdens of na een oncologische behandeling. Wij werken met speciaal hiervoor opgeleide gastro-chefs, die gespecialiseerd zijn in 'selectieve smaaksturing'. Zij weten de smaak van uw maaltijden zo aan te passen, dat u - ondanks uw smaakproblemen door de chemotherapie - weer gezond, lekker en veilig kunt eten.

Ontvang uw persoonlijke smaakprofiel

Onze gastro-chefs nemen bij u een smaaktest af, waarmee zij met behulp van natuurlijke smaakstoffen testen hoe u bepaalde smaken ervaart. Welke smaak vindt u lekker en welke juist niet?

Op basis van de testresultaten bepalen wij uw persoonlijke smaakprofiel en ontvangt u recepten, die volledig hieraan zijn aangepast. De recepten zijn eenvoudig te bereiden, met ingrediënten die u kunt kopen bij de supermarkt om de hoek. U ontvangt uw recepten binnen drie dagen na de test, via een persoonlijk en beveiligd digitaal account.

De test vindt plaats tijdens het eerste consult en duurt ongeveer 45 minuten.

Onderzoek naar selectieve smaaksturing

De Smaakcentra in Nederland en België zijn onderdeel van een grootschalig onderzoek, waarbij onderzocht wordt wat de effecten zijn van 'selectieve smaaksturing' (het toepassen van gepersonaliseerde recepten) op het eetgedrag van patiënten met chemotherapie. Hoe kunnen wij maaltijden zo aanpassen, dat u als patiënt smakelijker en beter kunt eten, ondanks uw smaakproblemen? Het onderzoek wordt begeleid door een team van zorgprofessionals, verpleegkundigen, diëtisten en wetenschappers uit Nederland en België.

In belang van het onderzoek vragen wij u om tijdens het eerste consult een vragenlijst in te vullen met vragen over eten en drinken.

Deelname gratis

Dankzij een donatie van het Nationaal Fonds tegen Kanker, kunnen wij het drie maanden durende traject gratis aanbieden aan de eerste 300 deelnemers aan het onderzoek.
Het onderzoekstraject bestaat uit:

  • een eerste consult bij het Smaakcentrum in Frankeland
    (Sint Liduinastraat 10 in Schiedam)
  • smaaktest, uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide gastro-chefs.
    De test duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats tijdens het eerste consult
  • eenvoudig te maken recepten, aangepast aan uw persoonlijke smaakprofiel
  • gedurende drie maanden online begeleiding van professionals, bereikbaar via uw persoonlijke account op onze online omgeving

Het Smaakcentrum consult & coaching is mede mogelijk gemaakt door:

         Klik hier voor meer informatie over de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker         Klik hier voor meer informatie over het Center for Gastrology & Primary Food Care

 

Meer informatie

U kunt zich bij het Smaakcentrum aanmelden via het aanmeldformulier.

Voor vragen of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric van Reenen of Karin Freese, de chef-koks van het Smaakcentrum.

 010 - 426 49 25
 smaakcentrum@frankelandgroep.nl

 Sint Liduinastraat 10, 3117 CS Schiedam
 Elke dinsdag- en vrijdagmiddag geopend van 13.00 tot 15.00 uur.