Dementie

Als u te maken krijgt met dementie, roept dit mogelijk veel vragen en onzekerheden bij u, uw partner en/of overige mantelzorgers op. Als er een diagnose dementie is gesteld, kan door uw huisarts een casemanager dementie worden ingeschakeld om u verder te helpen. Daarnaast kunt u terecht bij het Alzheimer Café; een trefpunt voor mensen met dementie, hun partner en overige mantelzorgers.

Alzheimer Café Schiedam

Heeft u dementie of bent u partner of mantelzorger van iemand met dementie? Met het Alzheimer Café biedt de Frankelandgroep u maandelijks de gelegenheid om in contact te komen met lotgenoten. In een ongedwongen sfeer kunt u ervaringen met elkaar uitwisselen en in gesprek gaan over de problemen die dementie met zich meebrengt. Het Alzheimer Café biedt informatie en steun en werkt aan meer openheid over dementie.

meer informatie

Casemanagement dementie

Omgaan met dementie en de gevolgen daarvan kan lastig zijn. Daarom kunt u als cliënt en mantelzorger in de thuissituatie terecht bij de casemanager dementie van Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep.

meer informatie

Onze partners

Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland geeft al ruim 25 jaar hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe partner en overige mantelzorgers. Door belangenbehartiging en financiering van wetenschappelijk onderzoek werkt Alzheimer Nederland aan een betere toekomst, uiteindelijk zonder dementie.

Voor meer informatie zie www.alzheimer-nederland.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0800 5088 (de Alzheimertelefoon) of 033 303 25 02 (Alzheimer Nederland).

Minters Mantelzorg
Veel mensen verlenen mantelzorg en doen dit met liefde en toewijding. Een mantelzorger is iemand die langdurig zorgt voor een ziek(e) of gehandicapt(e) partner, kind, ouder, familielid, vriend of bekende. Aangezien dit niet altijd meevalt, heeft Minters Mantelzorg in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis steunpunten waar mantelzorgers terecht kunnen voor steun, advies en informatie.

Voor meer informatie zie www.minters.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 010 435 10 22.