Visiteclubs

Ouder worden kan met zich meebrengen dat fijne en belangrijke contacten en/of activiteiten wegvallen. Mogelijk doet deze situatie zich ook bij u voor en wilt u meer in contact komen met andere senioren en/of meedoen aan leuke activiteiten. Wellicht is een visiteclub van de Frankelandgroep dan iets voor u!

visiteclub Frankeland

Wat is een visiteclub?

De Frankelandgroep heeft sinds jaren visiteclubs waar zelfstandig wonende senioren uit Schiedam en Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten. Visiteclubs bestaan uit vaste groepen van circa tien deelnemers die één keer per week bij elkaar komen.

Bij een visiteclub kunt u in contact komen met andere senioren, een gezamenlijke hobby uitoefenen en/of kennis maken met nieuwe vrijetijdsbestedingen. Ook is het mogelijk om - tegen gereduceerd tarief - in een sfeervolle ambiance met elkaar te eten, waarbij u een geruime keuze heeft in smakelijke maaltijden.

creatieve visiteclub Frankeland

Onze verschillende visiteclubs

Algemene visiteclubs
U hebt een gezellige dag met andere senioren en bespreekt wekelijks met elkaar hoe u samen de dag wilt invullen.

Specifieke visiteclubs
Hierbij staat een gezamenlijke interesse centraal. Zo is er een visiteclub die zich vooral richt op creatieve activiteiten, zoals schilderen, tekenen, boetseren en werken met mozaïek. 

sport visiteclub Frankeland

Visiteclub voor mensen met Parkinson
Deze visiteclub biedt mensen met Parkinson een gezellige middag waar volop aandacht en ruimte is voor ontspanning, beweegactiviteiten, het onderlinge gesprek en lotgenotencontact.

Visiteclub voor senioren met lichte geheugenproblemen
Deze visiteclub (visiteclub vitaliteit) is specifiek afgestemd op de wensen en behoeften van de meer kwetsbare oudere met lichte geheugenproblemen. Er is sprake van een meer gestructureerde daginvulling met vaste momenten, activiteiten en ontspanning. Deze visiteclub kan mantelzorgers verlichting geven in de thuissituatie.

Sport visiteclub
Om wekelijks in een ontspannen sfeer met elkaar te kunnen sporten.

Roze visiteclub
Tijdens de wekelijkse roze visiteclub in Schiedam ontmoet u op een laagdrempelige manier gelijkgestemde homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en/of interseksuele senioren, waarbij het belangrijkste doel van de groep is om gezellig samen te zijn. Het programma wordt bepaald aan de hand van de wensen van de groep. Denk hierbij aan het voeren van gesprekken over (actuele) thema's, samen koken of naar muziek luisteren. Standplaats is onze locatie Frankeland, maar de activiteiten kunnen ook buiten de deur plaatsvinden. 

visiteclub Jacobs Gasthuis

Begeleiding van de visiteclubs

Voor de visiteclubs worden, onder eindverantwoordelijkheid van de coördinator van de visiteclubs, vrijwilligers ingezet die over de benodigde kwaliteiten beschikken om de activiteiten tijdens een visiteclub te begeleiden.

Vervoer naar de visiteclubs

U dient zelf zorg te dragen voor uw vervoer van en naar de visiteclub. Indien u niet met het openbaar vervoer kunt reizen, is er ondermeer de Regiotaxi. Voor meer informatie over de Regiotaxi verwijzen wij u naar Rogplus (t. 010 - 870 11 11).

visiteclub Frankeland

Kosten

Voor deelname aan een visiteclub/vitaliteitstraining betaalt u een maandelijkse lidmaatschapsbijdrage. De maandelijkse lidmaatschapsbijdragen voor 2023 zijn:

 • € 23,20 per maand voor de sport visiteclub
 • € 13,25 per maand voor de overige visiteclubs en vitaliteitstrainingen


De lidmaatschapsbijdrage staat los van een bijdrage voor eventuele overige kosten die binnen de visiteclubs worden gemaakt: daar waar materialen benodigd zijn en/of andere kosten verbonden zijn aan een activiteit (bijvoorbeeld vervoerskosten en/of toegangsbijdragen) zal aan de deelnemers een kostendekkende bijdrage worden gevraagd. Daarnaast kan tegen gereduceerd tarief een maaltijd worden genuttigd.

 • 02 jun

  Algemene visiteclub

  09:30 tot 14:30 uur, Frankeland - Gouden Huisje

 • 05 jun

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Harg-Spaland

 • 05 jun

  Creatieve visiteclub

  13:30 tot 16:30 uur, Frankeland - Gouden Huisje

 • 05 jun

  Vitaliteit visiteclub

  09:30 tot 14:30 uur, Frankeland - Wintertuin

 • 06 jun

  Algemene visiteclub

  10:00 tot 15:00 uur, Jacobs Gasthuis - Tuinkamer

 • 06 jun

  Sport visiteclub

  10:30 tot 12:00 uur, Frankeland - Fitnessruimte

 • 06 jun

  Vitaliteit visiteclub

  9:30 tot 14:30 uur, Frankeland - Wintertuin

 • 07 jun

  Creatieve visiteclub

  13:30 tot 16:00 uur, Frankeland - Gouden Huisje

 • 07 jun

  Kookvisiteclub

  10:00 tot 14:00 uur, Frankeland - Gouden Huisje

 • 08 jun

  Sport visiteclub

  10:30 tot 12:00 uur, Frankeland - Fitnessruimte

Meer informatie en aanmelden

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden, dan kunt u telefonisch contact opnemen met één van de coördinatoren van de visiteclubs:

 • Annouk Nagelhout
  visiteclubs in Frankeland, Jacobs Gasthuis en de vitaliteitstrainingen
  telefoonnummer 010 - 426 49 25
  e-mail a.nagelhout@frankelandgroep.nl
   
 • Gino de Lange
  visiteclubs in Harg-Spaland
  telefoonnummer 010 - 247 55 55
  e-mail g.delange@frankelandgroep.nl


Wij hopen u te mogen begroeten bij één van onze gezellige visiteclubs en/of vitaliteitstrainingen!