Sport & Recreatieclub

Bewoners van de Frankelandgroep kunnen kosteloos gebruik maken van de Sport- en Recreatieclub. Een unieke voorziening met verwarmd zwembad, fitnessruimte en solarium. De Sport- en Recreatieclub Frankeland opende in juni 1996 haar deuren. Hiermee ging Frankeland destijds een uitdaging aan. Sindsdien maken diverse groepen klanten en bewoners (van vitaal tot zorgbehoeftig) volop gebruik van de unieke combinatie van sportieve voorzieningen.

zwembad Frankeland

Zwembad

Het zwembad is het hart van de Sport- en Recreatieclub. Bijzonder is dat het volledig is afgestemd op het gebruik door ouderen. Zo zijn er onder andere een extra brede trap met leuningen om in het water te komen, een speciale lift, een hogere water- en luchttemperatuur en speciaal ontworpen kleed- en doucheruimten. De temperatuur van het water is constant 30 graden Celsius.

Het zwembad heeft een afmeting van 16 x 8 meter, een maximale diepte van 1,40 meter en voldoet aan de strengste voorschriften op het gebied van veiligheid en hygiëne. Bovendien beschikt het over een zonneserre met een ligstoel om even heerlijk te kunnen ontspannen.

Fitheidsruimte

Onze fitnessruimte beschikt zowel over (persluchtgestuurde) fitnesstoestellen om uw spieren te trainen als apparatuur om uw conditie te verbeteren. Onze cardioapparatuur bestaat onder andere uit een loopband, een crosstrainer, een roeitrainer en een hometrainer.

Naast de fitheidsruimte is een aparte ruimte met solarium.

Ontmoetingsruimte

Onze gezellige ontmoetingsruimte beschikt over een moderne bar met enkele zitjes. Hier kunt u op uw gemak een kopje koffie/thee of frisdrank nuttigen, waarbij u de krant of een tijdschrift kunt inzien. Heeft u trek gekregen van het sporten? Onze medewerkers maken tegen betaling graag een tosti voor u klaar!