Brasserieën

Binnen de Frankelandgroep vinden we smakelijk eten en drinken heel belangrijk! De maaltijden worden immers door veel bewoners gezien als ‘hoogtepunten’ van de dag en geven veelal plezier aan de dag. Met onze maaltijden streven we naar herkenning en de smaak van vroeger!

Luister in onderstaande uitzending van 'Onder ogen' naar het verhaal van Eric van Reenen, hoofd voeding in Frankeland, over 'next level' koken bij de Frankelandgroep:

Brasserie - Frankeland

Sfeervolle ambiance en service

Elke locatie van de Frankelandgroep beschikt over een gezellige brasserie, waar bewoners, gasten en ouderen uit de wijk in een sfeervolle ambiance een smakelijke maaltijd kunnen nuttigen. Bij mooi weer vaak ook op het buitenterras.

In de middag en in de avond bieden we warme maaltijden. De gehele dag kunt u in de brasserie terecht voor koffie, thee, taart/koeken, (fris)drank en snacks. 

Onze horecamedewerkers zijn gastvrij en servicegericht. Zij maken het u graag naar de zin! We spelen snel in op nieuwe wensen en nodige aanpassingen voor zowel bewoners en gasten als medewerkers.

Kortom, gastvrijheidszorg staat bij ons hoog in het vaandel!

Keuken - Frankeland

Professionele keuken en horeca

De maaltijden voor onze bewoners worden dagelijks vers bereid in onze eigen keukens. Onze enthousiaste keukenteams streven naar maaltijden van hoge kwaliteit: gevarieerd, gezond en lekker. We streven naar herkenning, de smaak van vroeger! 

Onze professionele koks zijn onder andere gespecialiseerd in smaaksturing aan de universiteit van Leuven. Op individueel niveau kunnen we een juiste bereiding van de maaltijd realiseren. Zo bieden we bijvoorbeeld vloeibare broodmaaltijden en energieverrijkte snacks.

Brasserie - Vaartland

Ruime menukeuze

Bewoners hebben volop keuzemogelijkheden in de maaltijden. Met dagelijks een keuze uit drie verschillende menu’s, waarvan alle gerechten afzonderlijk te kiezen zijn. U kunt dus zelf uw menu samenstellen met gerechten die u het lekkerst vindt. Daarnaast kunt u kiezen voor de dagspecial. Liefhebbers van een glas wijn bij het eten, kunnen gebruik maken van onze heerlijke wijnkaart.

Bewoners kunnen aangeven waar zij de maaltijd willen nuttigen en op welk moment. Daarbij hebben we aandacht voor een prettige sfeer en ambiance, zoals voldoende tijd om te kunnen eten en drinken, het verzorgd dekken van de tafel, tafelschikking, keuze van het servies, rust in de ruimte en muziekkeuze. Waar nodig krijgt u bij het eten en drinken passende hulp door geïnstrueerde medewerkers.

High Five-diner Frankelandgroep

High Five-diner

Iedere twee maanden organiseren we op elke locatie van de Frankelandgroep het populaire High Five-diner. Gasten krijgen op deze avond een heerlijk viergangendiner van hoge kwaliteit aangeboden. Het diner wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Iedereen is welkom! Wel vragen wij u vriendelijk om u vooraf bij de horeca van de betreffende locatie aan te melden.
In de agenda vindt u meer informatie over de kosten en per locatie de data waarop de High Five-diners plaatsvinden. Voor alle avonden geldt de aanvang vanaf 16.45 uur.

Jacobs Gasthuis - hapjesmiddag

Smulmiddagen

In alle locaties van de Frankelandgroep organiseren we 'smulmiddagen'. Deze smulmiddagen laten zich het best omschrijven als een 'heerlijk tussendoortje in de middag'.

De data van de smulmiddagen kondigen we op alle locaties ruim van tevoren aan met posters. Hieronder vindt u alvast een overzicht van de smulmiddagen per maand:

 • februari: high wine
 • maart: chocoladefeest
 • april: high tea (met oranje tintje)
 • mei: warme Belgische wafels met ijs
 • juni: haringmiddag
 • juli: ijsmiddag
 • augustus: snertmiddag
 • september: mosselen
 • oktober: bittergarnituur met warme en koude hapjes
 • november: Beaujolais met een kaasplankje

Kosten
De kosten voor de smulmiddag bedragen:

 • bewoners en broodmaaltijd/warme-maaltijdabonnementhouders: gratis
 • huurders en overige prijsgereduceerden: 3,50 euro
 • overige bezoekers: 6,00 euro

U bent van harte welkom!

Er zijn geen agenda items gevonden