Bent u op zoek naar een luisterend oor?

Bijvoorbeeld omdat u iets niet goed begrijpt, omdat u ergens over zit te piekeren of omdat u het ergens niet mee eens bent. Mogelijk heeft u behoefte aan iemand die even met u meedenkt of u advies kan geven. Onze vertrouwenspersoon helpt u graag verder.

Naast onze vertrouwenspersoon kunt u ook terecht bij een cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang op het gebied van onvrijwillige zorg of bij een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

Vertrouwenspersoon - Frankelandgroep

Wat doet de vertrouwenspersoon van de Frankelandgroep?

Wilt u als bewoner of cliënt graag in gesprek over een voor u belangrijke kwestie, dan kunt u terecht bij de vertrouwenspersoon van de Frankelandgroep.

U kunt haar in een vrijblijvende sfeer uw vragen of problemen voorleggen, ook bij aangelegenheden waarover u het moeilijk vindt te praten. Waar nodig verwijst onze vertrouwenspersoon u door naar de juiste persoon binnen de Frankelandgroep of ondersteunt u om het gesprek met de betrokkene(n) aan te gaan.

Contactinformatie

De vertrouwenspersoon voor bewoners en cliënten (en hun familie/netwerk) van de Frankelandgroep is mevrouw Vivian Bouman.

 010 - 426 49 25
 v.bouman@frankelandgroep.nl

Cliëntvertrouwenspersoon Leanne

Cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang (Wzd)

Heeft u vragen over onvrijwillige zorg en/of wilt u advies/bijstand over dit onderwerp, dan kunt u terecht bij de cliëntvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang (Wzd). De cliëntvertrouwenspersoon Wzd kan u eveneens helpen bij het zoeken naar de juiste wegen om uw onvrede/klacht ten aanzien van onvrijwillige zorg bespreekbaar te maken. 

De cliëntvertrouwenspersoon Wzd kan u ondersteunen in het gesprek met de betrokken medewerker(s) of zij kan uw klacht voorleggen aan de klachtenfunctionaris/vertrouwenspersoon van de Frankelandgroep. Ook kan de cliëntvertrouwenspersoon Wzd u helpen om via de Frankelandgroep uw klacht in te dienen bij de externe klachtencommissie Onvrijwillige Zorg

Leanne van Houwelingen is de cliëntvertrouwenspersoon Wzd voor de Frankelandgroep. Zij is in dienst van de onafhankelijke organisatie Zorgstem

088 - 678 10 00 (algemeen nummer van Zorgstem)
06 - 25 64 49 25
l.vanhouwelingen@zorgstem.nl 

clientondersteuner

Wat kan een cliënt­ondersteuner (Co) voor u betekenen?

Een cliëntondersteuner is iemand die zelf geen zorg of ondersteuning verleent en die losstaat van een zorgorganisatie. In dit geval dus iemand van buiten de Frankelandgroep.

Een cliëntondersteuner beschikt over veel kennis van het aanbod in zorg en ondersteuning en weet de weg hiernaartoe. Hij of zij luistert goed naar uw wensen, ziet mogelijkheden en bespreekt waar en bij wie u zorg of ondersteuning kunt krijgen. Ook kan de cliënt­ondersteuner met u meegaan naar gesprekken. Het inschakelen van een cliënt­ondersteuner kost u niets.

Voor meer informatie over cliënt­ondersteuners kunt u terecht op de website 'Co, uw gids in zorg en ondersteuning':

clientondersteuning.co.nl