Logopedie

Heeft u door het ouder worden of door een ziekte/aandoening last van taal-, spraak- en/of stemproblemen? Of ondervindt u beperkingen tijdens het eten of drinken? Onze logopedisten helpen u om uw klachten te verhelpen of te verminderen.

Waarbij kan de logopedist u helpen?

De logopedist helpt u bij:
  • beperkingen die u ondervindt tijdens het eten en drinken; moeite met kauwen, (ver)slikken of speekselverlies
  • taalproblemen; moeite met het verwoorden van uw gedachten, schrijven en begrijpen en/of lezen van taal
  • spraakproblemen; slecht verstaanbaar zijn
  • stemproblemen; hese/schorre stem of een zacht stemgeluid

Wanneer komt u voor logopedie in aanmerking?

Elke senior in Schiedam en Vlaardingen kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor logopedie van ons behandelcentrum. U kunt hiervoor contact opnemen met ons afsprakenbureau.

Weet u niet of logopedie voor u het beste is? Dan kunt u (of uw huisarts) bij ons een adviesconsult aanvragen. Wij bespreken dan samen met u welke problemen u in het leven van alledag tegenkomt. Vervolgens krijgt u advies over welke behandeling het beste bij u past.

Bekostiging

De kosten voor logopedie worden vergoed vanuit de basisverzekering (u betaalt hiervoor een verplicht eigen risico) en/of aanvullende verzekering.

Let op: voor logopedie eist uw zorgverzekeraar in veel gevallen een verwijzing van uw huisarts of specialist. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Wij zijn helaas niet met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de vergoeding van zorgproducten die gefinancierd worden vanuit de Zorgverzekeringswet. Meer informatie vindt u op de pagina Vergoedingen vanuit de zorgverzekeringswet.

Meer informatie

Voor meer informatie over het behandelcentrum of voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam   
T 010 - 426 49 25

Stel uw vraag