Fysiotherapie

Heeft u door het ouder worden of door een ziekte/aandoening beperkingen bij het bewegen en/of pijnklachten van spieren en gewrichten? De fysiotherapeuten van de Frankelandgroep staan klaar om uw klachten te verhelpen of verminderen. Zij zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en leren u vaardigheden aan om te leren omgaan met de beperkingen.
 
Samen werken we aan verbetering of verlichting van uw situatie!

Waarbij kan de fysiotherapeut u helpen?

De fysiotherapeut helpt u bij:
  • beperkingen bij het bewegen en pijnklachten van spieren en gewrichten
  • beperkingen ten gevolge van een ziekte/aandoening, zoals reuma, CVA, ziekte van Parkinson, artrose en andere spier- en gewrichtsaandoeningen
  • revalidatie na bijvoorbeeld een knie-of heup operatie
  • complexe problematiek, waaronder multimorbiditeit (twee of meer chronische ziekten tegelijk)
  • het in beweging komen en in beweging blijven
  • het aanvragen en begeleiden van orthesen, prothesen en orthopedische schoenen

Wanneer komt u voor fysiotherapie in aanmerking?

Elke senior in Schiedam en Vlaardingen kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor fysiotherapie van ons behandelcentrum. U kunt hiervoor contact opnemen met ons afsprakenbureau.

Weet u niet of fysiotherapie voor u het beste is? Dan kunt u (of uw huisarts) bij ons een adviesconsult aanvragen. Wij bespreken dan samen met u welke problemen u in het leven van alledag tegenkomt. Vervolgens krijgt u advies over welke behandeling het beste bij u past.

Bekostiging

De kosten voor fysiotherapie worden veelal vergoed vanuit de aanvullende verzekering en in enkele gevallen vanuit de basisverzekering (u betaalt hiervoor een verplicht eigen risico). U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Wij zijn helaas niet met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de vergoeding van zorgproducten die gefinancierd worden vanuit de Zorgverzekeringswet. Meer informatie vindt u op de pagina Vergoedingen vanuit de zorgverzekeringswet.

Meer informatie

Voor meer informatie over het behandelcentrum of voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam   
T 010 - 426 49 25

Stel uw vraag