Fysiotherapie

Heeft u door het ouder worden of door een ziekte/aandoening beperkingen bij het bewegen en/of pijnklachten van spieren en gewrichten? De fysiotherapeuten van de Frankelandgroep staan klaar om uw klachten te verhelpen of verminderen. 
De fysiotherapeuten van de Frankelandgroep zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen. Zij leren u vaardigheden aan om te leren omgaan met de beperkingen. Samen werken we aan verbetering of verlichting van uw situatie.

Waarbij kan de fysiotherapeut u helpen?

De fysiotherapeut helpt u bij:
  • beperkingen bij het bewegen en pijnklachten van spieren en gewrichten
  • beperkingen ten gevolge van een ziekte/aandoening, zoals reuma, CVA, ziekte van Parkinson, artrose en andere spier- en gewrichtsaandoeningen
  • revalidatie na bijvoorbeeld een knie-of heup operatie
  • complexe problematiek, waaronder multimorbiditeit (twee of meer chronische ziekten tegelijk)
  • het in beweging komen en in beweging blijven
  • het aanvragen en begeleiden van orthesen, prothesen en orthopedische schoenen

Wanneer komt u voor fysiotherapie in aanmerking?

Elke senior in Schiedam en Vlaardingen kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor fysiotherapie van ons behandelcentrum. U kunt hiervoor contact opnemen met ons afsprakenbureau.

Weet u niet of fysiotherapie voor u het beste is? Dan kunt u (of uw huisarts) bij ons een adviesconsult aanvragen. Wij bespreken dan samen met u welke problemen u in het leven van alledag tegenkomt. Vervolgens krijgt u advies over welke behandeling het beste bij u past.

Bekostiging

De kosten voor fysiotherapie worden veelal vergoed vanuit de aanvullende verzekering en in enkele gevallen vanuit de basisverzekering (u betaalt hiervoor een verplicht eigen risico). U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Meer informatie

Voor meer informatie over het behandelcentrum of voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 

Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren, tel. 010 753 43 45.

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam   
T 010 - 426 49 25

Stel uw vraag