Diëtetiek

Heeft u door het ouder worden of door een ziekte/aandoening moeite met uw dagelijkse voedingspatroon? Wilt u weten wat u het beste kunt eten en drinken? Onze diëtisten adviseren u graag op het gebied van gezonde voeding.

Waarbij kan de diëtist u helpen?

De diëtist kan u adviseren op het gebied van:
  • juiste voeding bij specifieke ziektebeelden, waaronder diabetes mellitus, Parkinson, COPD en decubitus
  • ongewenste gewichtstoename of –afname
  • juiste voeding als zich problemen voordoen met kauwen en slikken

Wanneer komt u voor diëtetiek in aanmerking?

Elke senior in Schiedam en Vlaardingen kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor diëtetiek van ons behandelcentrum. U kunt hiervoor contact opnemen met ons afsprakenbureau.

Weet u niet of diëtetiek voor u het beste is? Dan kunt u (of uw huisarts) bij ons een adviesconsult aanvragen. Wij bespreken dan samen met u welke problemen u in het leven van alledag tegenkomt. Vervolgens krijgt u advies over welke behandeling het beste bij u past.

Bekostiging

De kosten voor diëtetiek worden vergoed vanuit de basisverzekering (u betaalt hiervoor een verplicht eigen risico) en/of aanvullende verzekering. Let op: voor diëtetiek eist uw zorgverzekeraar in veel gevallen een verwijzing van uw huisarts of specialist. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Wij zijn helaas niet met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de vergoeding van zorgproducten die gefinancierd worden vanuit de Zorgverzekeringswet. Meer informatie vindt u op de pagina Vergoedingen vanuit de zorgverzekeringswet.

Meer informatie

Voor meer informatie over het behandelcentrum of voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam   
T 010 - 426 49 25

Stel uw vraag