Paramedische zorg

Heeft u klachten of beperkingen door een ziekte of aandoening? Of kunt u zich door het ouder worden wat minder makkelijk zelfstandig redden? Dan staat het behandelcentrum van de Frankelandgroep klaar om u hierbij te helpen!

Een deskundig team van behandelaren biedt fysiotherapieergotherapielogopedie en diëtetiek. Doel van de behandeling is om, samen met u, te kijken hoe we uw klachten kunnen verminderen of verhelpen. Ook kunnen we u vaardigheden aanleren als beperkingen blijvend zijn.
 
Fysiotherapie - Frankeland

Kracht door samenwerking

Het behandelcentrum is kleinschalig van opzet. We werken met een vast team van behandelaren, die nauw met elkaar samenwerken. Waar nodig kunnen we u direct doorverwijzen naar een andere behandelaar en de behandelingen onderling op elkaar afstemmen.

Vakkundig en betrouwbaar

Onze behandelaren zijn vakkundig en betrouwbaar. We zijn onder andere aangesloten bij ParkinsonNet; het landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson. Daarnaast zijn onze geriatriefysiotherapeuten gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen.

Diëtetiek Frankeland

Wanneer komt u in aanmerking voor behandeling?

Elke senior in Schiedam en Vlaardingen kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor de paramedische zorg van ons behandelcentrum. U kunt hiervoor contact opnemen met ons afsprakenbureau (zie contactgegevens).

Weet u niet welke zorg voor u het beste is? Dan kunt u (of uw huisarts) bij ons een adviesconsult aanvragen. Wij bespreken dan samen met u welke problemen u in het leven van alledag tegenkomt. Vervolgens krijgt u advies over welke behandeling het beste bij u past.

Logopedie - Frankelandgroep

Indicatiestelling en bekostiging

De kosten voor fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek worden vergoed vanuit de basisverzekering (u betaalt hiervoor een verplicht eigen risico) en/of aanvullende verzekering.

Let op: voor ergotherapie, logopedie en diëtetiek eist uw zorgverzekeraar in veel gevallen een verwijzing van uw huisarts of specialist. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Wij zijn helaas niet met alle zorgverzekeraars tot overeenstemming gekomen over de vergoeding van zorgproducten die gefinancierd worden vanuit de Zorgverzekeringswet. Meer informatie vindt u op de pagina Vergoedingen vanuit de zorgverzekeringswet.

Een overzicht van onze paramedische diensten

Meer informatie

Voor meer informatie over het behandelcentrum of voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 

Sint Liduinastraat 10
3117 CS Schiedam   
T 010 - 426 49 25

Stel uw vraag