Heijermansflat in Schiedam – Woudhoek 

Midden in de wijk Woudhoek en op een steenworp afstand van Park Kethel, staat de Heijermansflat. Heeft u binding met de wijk en komt u graag in contact met buurtgenoten? Dan is dit wooncomplex ideaal voor u. In de Heijermansflat staan medebewoners altijd klaar voor een helpende hand. De appartementen zijn vooral geliefd bij de jongere ouderen.

De Heijermansflat, gebouwd in 1972, is begin 2017 geheel gerenoveerd. Eigenaar van de Heijermansflat is woningcorporatie Woonplus. De Frankelandgroep draagt de huurkandidaten voor aan de woningcorporatie.

Appartementen

De 160 huurwoningen van de Heijermansflat zijn verdeeld over 20 woonlagen en bestaan uit zowel twee- als driekamerappartementen. Alle woningen hebben een balkon.

De oppervlakte van de seniorenappartementen varieert tussen de 55 en 60 m2.

Voorzieningen

In de omgeving van de Heijermansflat vindt u de nodige voorzieningen. Binnen één tramhalte bent u bij het overdekte winkelcentrum Hof van Spaland met een grote diversiteit aan winkels.

Aan de rand van het drukbezochte Park Kethel bevindt zich natuurcentrum de Boshoek, voor jong en oud de moeite van het bezoeken waard.

Activiteiten

Op de begane grond van de flat bevindt zich een ontmoetingsruimte waar u kunt deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast kunt u hier op een gemakkelijke manier in contact komen met uw mede flatbewoners.

Bereikbaarheid

De Heijermansflat is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde tramhalte bevindt zich op loopafstand.

Wanneer komt u in aanmerking voor een huurwoning in de Heijermansflat?

De huurwoningen in de Heijermansflat zijn sociale huurwoningen. Bij deze woningen is - afhankelijk van uw inkomen en de hoogte van uw vermogen - huurtoeslag mogelijk.

De Heijermansflat is in eigendom van woningcorporatie Woonplus. De huurders worden door de Frankelandgroep voorgedragen, Woonplus verzorgt de inkomenstoetsing.

Inkomenscriteria de Heijermansflat

Voor de verhuur van seniorenwoningen in de Heijermansflat gelden inkomenscriteria, afhankelijk van de hoogte van de (netto) huurprijs van de woning.

Lees meer over de inkomenscriteria

Overige criteria Heijermansflat

Om in aanmerking te komen voor een woning in de Heijermansflat dient u, naast aan de inkomenscriteria, ook te voldoen aan het volgende criterium:

 • leeftijd boven de 70 jaar

Huurprijzen

De huurprijzen van alle huurcomplexen vindt u hier:

Huurprijzen 1 januari 2024 

Inschrijven Heijermansflat

 1. Controleer - om teleurstellingen te voorkomen - of u voldoet aan alle criteria van de Heijermansflat.
 2. Als u zich wilt aanmelden voor een woning in de Heijermansflat dient u zich vervolgens eerst in te schrijven bij Woonnet Rijnmond.
 3. Schrijf u daarna in via het inschrijfformulier van de Frankelandgroep. Download hier het inschrijfformulier en lever dit - volledig ingevuld - in bij de receptie van één van onze zorglocaties. Of stuur het op naar:
  Frankeland t.a.v. Centraal Woonpunt Frankelandgroep
  Postbus 385
  3100 AJ Schiedam 
 4. U ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving en u wordt op de wachtlijst geplaatst.
 5. Nu volgt de toetsing door de Frankelandgroep. Wanneer u voldoet aan de criteria neemt een medewerker van onze maatschappelijke dienst contact met u op voor een nadere kennismaking en om u meer te vertellen over de verdere procedure, die onder meer bestaat uit een intakegesprek waarbij informatie wordt verzameld om een (zorg)profiel van u te maken.
 6. Indien op basis van bovenstaande wordt besloten dat u in aanmerking komt voor een beschikbare woning in de Heijermansflat, dan wordt u op de zogenoemde ‘drempellijst’ geplaatst waarna een gepaste woning aangeboden kan worden. U krijgt de mogelijkheid om deze woning te bezichtigen, voordat u beslist of u de woning accepteert.
 7. Indien u besluit om de woning te accepteren, wordt er een laatste inkomenstoetsing gedaan door Woonplus.

Wachtlijst en ‘drempellijst’

Na uw inschrijving bij de Frankelandgroep (stap 3 in het stappenplan) wordt u direct op de wachtlijst geplaatst.

De ‘drempellijst’ is de lijst waarop u terechtkomt als u aan alle criteria blijkt te voldoen en u (binnen afzienbare tijd) een gepaste woning aangeboden zal krijgen. 

Het aantal geïnteresseerden voor onze wooncomplexen is over het algemeen groter dan het aantal beschikbare woningen. Bij de toewijzing van een woning kijken we niet alleen naar uw inschrijfduur, maar ook naar urgentie. Op basis van uw zorgvraag en/of uw sociale en maatschappelijke situatie, kunt u voorrang krijgen. 

Contact

Voor meer informatie over (uw aanmelding voor) een van onze huur- en aanleuncomplexen kunt u contact opnemen met Centraal Woonpunt Frankelandgroep. Zij zijn bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur via de receptie van Frankeland (010 - 426 49 25).

Bekijk de virtuele rondleiding

Telefoonummers

Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep 010 - 707 41 12
Locatie Frankeland 010 - 426 49 25
Locatie Harg-Spaland 010 - 247 55 55
Locatie Jacobs Gasthuis 010 - 246 00 86
Locatie Schiewaegh 010 - 409 32 00
Locatie Vaartland 010 - 475 91 11