Inhoud
Huidig

Informatiepagina coronavirus

(laatste update: 3 augustus 2022 - 11.00 uur)

Informatie op deze pagina
Op deze pagina houden we u op de hoogte als er onverhoopt coronabesmettingen binnen de Frankelandgroep zijn. Ook vindt u hier informatie over eventuele coronamaatregelen en de basisregels die binnen de Frankelandgroep gelden om bewoners/cliënten, medewerkers en bezoekers zo veel mogelijk te beschermen. 

We nemen met ingang van 24 juni 2022 weer extra voorzorgsmaatregelen
Helaas zien we dat de afgelopen periode het aantal coronabesmettingen is toegenomen door heel Nederland en onder alle leeftijdsgroepen. Door een wereldwijde opmars van drie nieuwe omikronvarianten stijgen de besmettingen in hoog tempo. Dit is een zorgelijke situatie en mogelijk volgt een nieuwe coronagolf. 
Inmiddels zijn de (meeste) ziekenhuizen in Nederland weer gestart met het dragen van mondneusmaskers door zorgpersoneel. 

Gezien deze ontwikkelingen nemen we weer extra voorzorgsmaatregelen: 

 • Overal waar binnen de 1,5 meter contacten plaatsvinden tussen medewerkers/vrijwilligers en bewoners/cliënten, gaan we weer werken met mondneusmaskers.
  Dit geldt in ieder geval voor alle zorgmedewerkers, behandelaren, medewerkers van de horeca en overige medewerkers (zoals servicemedewerkers) als er geen 1,5 meter afstand tot een bewoner/cliënt kan worden gehouden. 
 • Bezoekers wordt weer verzocht om een mondneusmasker te dragen als in het appartement geen 1,5 meter afstand tot de bewoner kan worden gehouden.
  In het geval bezoekers vanwege andere overwegingen een mondneusmasker willen dragen, dan is dit uiteraard mogelijk. De mondneusmaskers zijn via de recepties verkrijgbaar. 
 • Verder blijven de basisregels onverminderd van kracht (zie onderdeel 2).

» zie onder (op mobiel) of rechts (op desktop) de inhoudsopgave van deze pagina

Actuele status coronabesmettingen

Woensdag 3 augustus 2022 (locatie Frankeland) 
Afdeling LP1 van locatie Frankeland is weer volledig geopend. 

Dit betekent dat er binnen de gehele Frankelandgroep momenteel geen afdelingen gesloten zijn vanwege coronabesmettingen. 

Wat zijn de basisregels? 

De basisregels blijven belangrijk om uzelf en de mensen om u heen te beschermen. 

We doen een dringend beroep op u om zich aan de basisregels te blijven houden: 
 • Een goede handhygiëne en regelmatig handen wassen blijft belangrijk.
 • Nies en hoest in de elleboog. 
 • 1,5 meter afstand houden is een veilige afstand. We realiseren ons dat dat niet altijd en overal haalbaar is. Wees voorzichtig en geef elkaar zoveel mogelijk de ruimte.
 • Blijf ruimtes zo veel mogelijk ventileren om het risico op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren.
 • Heeft u klachten? Doe dan thuis direct een zelftest. 
 

Testbeleid voor nieuwe bewoners/tijdelijke cliënten die naar de Frankelandgroep verhuizen

Voor nieuwe bewoners/cliënten geldt dat op de dag van verhuizing naar de Frankelandgroep een zelftest wordt gedaan. Vervolgens wordt de gezondheidssituatie van de bewoner/cliënt 5 dagen gemonitord.

Verkrijgen van het coronabewijs

Er zijn verschillende manieren om een QR-code/vaccinatiebewijs te krijgen om toegang te kunnen krijgen tot bijvoorbeeld een restaurant of evenement. Met én zonder DigiD, mét of zonder telefoon/CoronaCheck app.

Wij hebben de vier manieren om een QR-code/vaccinatiebewijs te krijgen voor u op een rijtje gezet, inclusief het bijbehorende stappenplan. 

Klik hier om het document te lezen

Gezondheidsklachten

Belangrijke informatie voor onze thuiszorgcliënten uit de wijk en in onze (aanleun)wooncomplexen Liduinahof, Havenbogen, DrieLanen, Matlinge, Groenzicht/Meerzicht en Menuet/Suite

We verzoeken u dringend telefonisch contact met ons op te nemen bij gezondheidsklachten, zoals:

 • neusverkoudheid 
 • hoesten 
 • keelpijn 
 • verlies van smaak en geur
 • verhoging/koorts.

U kunt bellen met ons TOF-kantoor ( 010 - 707 41 12) of met de afdelingsleiding van de locatie waaruit u thuiszorg ontvangt. Wij bespreken dan met u of, wanneer en hoe wij de zorg voortzetten.

Voorzorgsmaatregelen voor cliënten met wijkverpleging en/of huishoudelijke zorg in de wijk en binnen onze (aanleun)wooncomplexen

 • onze verzorgenden/verpleegkundigen dragen een mondneusmasker als zij zorg bij u komen verlenen.
 • de huishoudelijk medewerkers dragen alleen een mondneusmasker als er geen 1,5 meter afstand tot de cliënt kan worden gehouden. 

Meer informatie

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact op met:

 • maandag t/m vrijdag:
  de maatschappelijke dienst van de locatie
   
 • in het weekend:
  de afdelingsleiding

Voor actuele informatie over het coronavirus, het aantal besmettingen in Nederland en de (voorzorgs)maatregelen zie de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

www.rivm.nl

Downloads